Hamilton: Most intenzívebb a harc, mint 2008-ban

A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton úgy érzi, idén sokkal intenzívebb harcot vív a világbajnoki címért csapattársával, Nico Rosberggel, mint 2008-ban, amikor végül a legjobbnak bizonyult.


A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton úgy érzi, idén sokkal intenzívebb harcot vív a világbajnoki címért csapattársával, Nico Rosberggel, mint 2008-ban, amikor végül a legjobbnak bizonyult.

Hamilton akkor a McLaren versenyzőjeként az évadzáró Brazil Nagydíj utolsó körének utolsó kanyarjában előzte meg a toyotás Timo Glockot, kiénekelve ezzel a sajtot a futamot megnyerő Felipe Massa szájából.

A brit riválisa akkor nemcsak Massa volt, hanem a másik ferraris, Kimi Räikkönen is, Hamilton mégis úgy érzi, idei párharca csapattársával, Nico Rosberggel sokkal intenzívebbé teszi a bajnoki küzdelmet.

„Idén sokkal intenzívebbnek tűnik a küzdelem. Amikor Räikkönen és Massa ellen harcoltam, ők más csapatban voltak, autóiknak pedig másmilyen erősségeik és gyengeségeik voltak, az én csapatomból pedig csak én tudtam igazán harcolni velük” – mondta a 2008-as év legjobbja.

„Most egy olyan srác ellen versenyzem, akinek ugyanolyan autója van, mint nekem – mindketten pontosan ugyanazokhoz az adatokhoz férünk hozzá, szóval nagyon nehéz előre kerülni. Egy kicsit olyan ez, mint egy pókerjátszma: kézben vannak a lapjaid, a másik srác pedig nem tudja, mi van nálad éppen. A mi esetünkben viszont Nicóval jól látjuk egymás lapjait, ezért sokkal nehezebb legyőznünk egymást.”

Hamilton kifejtette, az, hogy ugyanolyan eszközök állnak rendelkezésükre, azt jelenti, hogy kizárólag rajtuk múlik, hogy felül tudnak-e kerekedni a másikon.

„Kétségkívül nagyobb kihívást jelent így, hiszen meg kell találni a módját annak, hogy egy hajszálnyi előnybe kerüljünk. Tehát megmutatjuk, amit tudunk, elővesszük azt, amit megtanultunk. Az embernek mindig előre kell haladnia, nem lehetsz egyszerűen csak jó, az nem elég, folyamatosan a határokat kell feszegetni, hiszen valahányszor előrelépsz, a másik srác is ugyanezt teszi, úgyhogy nem állhatsz le.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!