Hamilton: Most már azt is tudom, hogy a Haas gyorsabb az egyenesben - F1VILÁG.HU

Hamilton: Most már azt is tudom, hogy a Haas gyorsabb az egyenesben

Nehezen tudta csak megszerezni az egy pontot érő nyolcadik helyet az Osztrák Nagydíj sprintversenyén Lewis Hamilton, amihez egy rajt utáni ütközésen és egy agilisan védekező Mick Schumacheren keresztül vezetett az útja.
2022 Austrian Grand Prix, Friday - Steve Etherington Lewis Hamilton

Lewis Hamiltonnak talán Forma-1-es karrierje legtöbb versenye is kevésbé eseménydúsan telt, mint ez a 100 kilométeres sprint a spielbergi szombaton. Nem sokon múlt, hogy már a rajtnál bajba kerüljön a brit, hiszen Pierre Gasly és Alexander Albon szendvicséből csak egy ütközés árán tudott kikeveredni.

„Két autó vett körbe az 1-es kanyar előtt, Pierre pedig elkezdett felém húzni, szóval nem volt hova mennem. Balszerencsés eset volt, de nem hiszem, hogy bármit is tehettem volna ellene. Aztán a 3-as kanyarban is hasonló helyzetben találtam magam, tehát amikor sikerült befejeznem az első kört, igazán megkönnyebbültem. Onnantól próbáltam ledolgozni a hátrányomat, de elég lassú voltam az egyenesekben, szóval nagyjából ugyanabban a pozícióban maradtam” – összegezte napját Hamilton.

Egy helyet azért sikerült javítania a britnek, noha a sprint jelentős részében nyomást kellett gyakorolnia a 8. pozícióban haladó Mick Schumacherre, hogy az utolsó körben végül el tudjon menni mellette. A Haas pilótája a DRS igénybevételével tudott védekezni, hiszen csapattársa, Kevin Magnussen közvetlenül előtte haladt. Ám amikor a hajrában a dán kissé meglógott előle, védtelen maradt a Mercedesszel szemben.

„Nem feltétlenül tanultam bármit is ebből a versenyből, hacsak azt nem, hogy lassabbak vagyunk a Haasnál az egyenesben!” – mondta nevetve Hamilton. „De most már legalább csak egy van előttem belőlük, nem kettő. Holnap mindent megteszünk, hogy mihamarabb kikeveredjünk a DRS-vonatból.”

A Mercedes másik versenyzője, George Russell jóval simább fél órán van túl, hiszen a 4. helyről rajtolva csatázás nélkül ugyanebben a pozícióban is ért célba, és mint utólag elmondta, a sprintverseny nagy részét azzal töltötte, hogy a kivetítőkön figyelte csapattársa próbálkozásait.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!