Friss hírek

Hamilton: Motormód? A Ferrarié legalább olyan ütőképes!

Alulmaradt a Ferrarikkal szemben a Mercedes a Bahreini Nagydíj szombati időmérő edzésén, Lewis Hamilton szerint pedig bebizonyosodott, hogy a maranellóiak időmérős motormódja legalább olyan ütőképes, mint az övék.

Az Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően mindenki a Mercedes „parti-motormódjáról” beszélt, Hamilton ugyanis 6 tizedmásodperces előnnyel szerezte meg a rajtelsőséget.

Bahreinben azonban a Mercedes szenved, Toto Wolff, a német istálló főnöke pedig nemrég elárulta azt is, mi ennek az oka.

Hamilton szerint Bahreinben nyilvánvalóvá vált, hogy semmiféle motorelőnnyel nem rendelkeznek a Ferrarival szemben.

„Gyanítom, ez gyakorlatilag bizonyítja, hogy mindenki tévedett, aki azt mondta, hogy a legutóbbi versenyhétvégén parti-üzemmódunk volt” – mondta a címvédő.

„A Ferrari nagyszerű munkát végez ezen a hétvégén, megvan a tempójuk, nekem viszont összességében nehezen alakulnak a dolgok. Remélem, hogy vasárnap fordítani tudok a helyzeten.”

„Egy forróbb pályára érkeztünk, és gyakran lecsökken a különbség. A Ferrarinak talán van egy új csomagja, és az ő motormódjuk simán van olyan jó, mint a miénk. Ahogy láthattuk ezen a hétvégén, az egyenesekben ugyanolyan gyorsabbak – ha nem gyorsabbak!”

„Egy ilyen forró pályán nagyon nehéz alacsonyan tartani a gumihőmérsékletet, és ez olyasvalami, amiben ők mindig jók voltak.”

Toto Wolff hozzátette, a nagy forróság rendkívüli módon megnehezíti a Mercedes dolgát a siavatagban.

„Én már kezdettől fogva mondtam, hogy ez egy olyan idény lehet, mely sokkal nehezebb lesz számunkra, főleg a Ferrari és a Red Bull ellen” – mondta a szakember.

„Egy olyan pályán, mint a bahreini, ahol nagyon durva a pályafelület és nagy a hőség, küszködünk. A lágy gumikkal az autó sokkal jobb volt, de a szuperlágy túlmelegszik, ezért nem nyújt optimális tapadást.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!