Hamilton: Múlt pénteken is minden rendben volt, a versenyen mégis szenvedtünk - F1VILÁG.HU

Hamilton: Múlt pénteken is minden rendben volt, a versenyen mégis szenvedtünk

HIRDETÉS
Habár az F1-es Spanyol Nagydíj mindkét pénteki szabadedzését a Mercedesek nyerték, Lewis Hamilton szerint a gumikezelés ismét problémás lehet a hétvégén a hőség miatt.
2020 Spanish Grand Prix, Thursday - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes

A Mercedes a 70. évforduló Nagydíján küszködött a Pirelli abroncsainak hólyagosodásával, és úgy tűnt, a meleg időjárás nem kedvez az autójuknak. Mivel a Spanyol Nagydíj helyszínén, Barcelonában is hőségre kell számítani a hétvégén, Hamilton szerint még lehetnek gondjaik

 „Határozottan nagyon nehéz a helyzet a pályán” – mondta Hamilton. „Ez eddig a legnagyobb forróság. Nem hiszem, hogy voltam már úgy Spanyolországban, hogy ennyire meleg volt. Februárban és márciusban vagyunk itt általában, vagy május elején.”

„Ez gyönyörű időjárás, de az autóban gyilkos, és a gumik számára is nehéz. De rendben volt egész nap. Jó nap volt. Különösen a második edzés volt jobb számomra, és a hosszú etapok. A Red Bull-lal nagyon közel állunk egymáshoz, szóval szerintem szoros lesz a verseny.

Az autójuk sokat fejlődött a szezon előtti barcelonai tesztek óta, de Hamilton szerint a nagy melegben nem biztos, hogy ez kiderül majd. 

„A hőmérséklet elfed majd sok dolgot” – mondta. „A gumik nem a legjobbak ilyen körülmények között, csak folyamatosan csúszkálsz a túlmelegedett abroncsokkal.”

Habár a szabadedzéseken egyelőre nem jelentkezett a probléma, Hamilton szerint ugyanez volt a helyzet múlt héten is – így egyáltalán nem kizárt, hogy most is csak később tapasztalják a Pirellik hólyagosodását

„Nem volt hólyagosodás, de múlt pénteken sem tapasztaltuk” – mondta a brit. „Nem tudok sok mindent mondani. Rendben volt.”

„Megbeszéljük majd a dolgokat, szóval meglátjuk, hogy ebből a szempontból hogy állunk. A hosszú etap nem tűnt túl rossznak. Nem tudom, hogy mennyivel tudunk többet kint maradni a pályán a Red Bullhoz képest. Ez fogja meghatározni, hogy egy vagy két kiállás lesz-e.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!