Friss hírek

Hamilton nagy áldozatokat hozott, hogy segítse a Mercedest

Komoly áldozatokat hozott a 2022-es szezon első felében Lewis Hamilton annak érdekében, hogy csapata, a Mercedes megértse az autóval kapcsolatos problémákat.

Az ezüstnyilak a sorozatban megnyert világbajnoki címek után tavaly nehéz helyzetben találta magát, az új technikai szabályok szerint megépült, W13-as kódjelű versenyautója ugyanis nem bizonyult kellően versenyképesnek.

A német istállónak a „delfinezés” jelensége okozott komoly problémákat, melyről még az előszezonban sem gondolták azt, hogy akadályt gördít majd a győzelmek útjába. A 2022-es szezon első versenyei pedig a probléma megértéséről szólt, Hamilton pedig az idény első versenyhétvégéin rendre kísérletezgetett a beállításokkal, hogy így segítse csapatát.

A brit pilóta elárulta, olykor egy jobb eredményt kellett feláldoznia annak érdekében, hogy minél több információt gyűjtsön a megoldások mihamarabbi megtalálása érdekében.

„Szó szerint mindent kipróbáltam. Minden lehetséges beállítással próbálkoztam. Ezt csináltam az év elején” – mondta a hétszeres világbajnok a BBC-nek adott interjújában.

„Az egész arról szól, hogy a legjobbat nyújtod, és minden egyes hétvégén a legjobb eredményt szállítod. Természetesen ez jó lenne, de én tényleg a probléma megoldásával foglalkoztam, mondván ’feláldozom ezt az edzést, vagy az összes edzést, hogy még több adatot, még több információt nyújtsak nektek’.”

„Ez azért is van, hogy amikor visszamegyünk a gyárba, a csapat jobban megértse, mi történik. De alapvetően néhány hétvégén azért hátráltatott a dolog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!