Hamilton: Minden egyes kanyarban gondunk van - F1VILÁG.HU

Hamilton: Minden egyes kanyarban gondunk van

Váratlanul gyengén kezdte a Forma-1-es Francia Nagydíjat a Mercedes, de Lewis Hamilton már sejti, mi az oka annak, hogy egyelőre alulmúlják a saját elvárásaikat.

Lewis Hamilton szerint a Mercedes Franciaországban egyelőre gyengébben teljesít, mint két héttel ezelőtt Ausztriában. Pedig a csapat pont az ellenkezőjével számolt, a meglehetősen lapos, de jó minőségű franciaországi vonalvezetésen vártak nagyobb teljesítményt saját maguktól.

„Ma a negyedikek-ötödikek lettünk, szóval ebben a régióban fogunk harcolni. Ez nem zárja ki a dobogós helyezést, de a tempónk elmarad az élmenőkétől. Kicsit messzebb vagyunk, mint a legutóbbi versenyen” – értékelt az első két szabadedzés alapján.

Hamilton az első szabadedzésen a Mercedes egyik junior pilótájának, Nick De Vriesnek adta át az autóját, míg ő maga a bokszból figyelte az eseményeket. A passzívan eltöltött gyakorlás ellenére úgy döntött, a második szabadedzésre változtat az autója beállításain. „Őrület volt, mert bele sem ültem az autóba” – fogalmazott.

Kollégája, De Vries munkáját csak méltatni tudta a hétszeres világbajnok. „Nagyszerű munkát végzett ezen a reggelen, egy darabban tartotta az autót és nagyszerűen vezetett. Hálás vagyok neki.”

A Mercedes franciaországi problémáira kitérve Hamilton elárulta: szerinte még sokat kell javulniuk. Úgy fogalmazott, „minden egyes kanyarban” problémájuk van.

„Az autó itt nem teljesít valami jól. Nem tudjuk miért, de holnapra remélhetőleg tudunk fejlődni. Mélyen el kell merülnöm az adatokban, mindenesetre úgy tűnik, leszorítóerőben szenvedünk hiányt. A nálunk is nagyobb lemaradásban lévőkkel csak együttérezni tudok. Az új generációs autók tapadásban és egyéb dolgokban összességében jelentősen elmaradnak attól, amit megszoktunk. Ez azonban csak az első évük, szóval biztos vagyok benne, hogy javulni fognak. Ránk még munka vár, mert nagyobb a lemaradásunk, mint gondoltuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!