Friss hírek

Hamilton nagyobb harcra számít vasárnap

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője meglepődött azon, hogy ellenfeleik mennyire lemaradtak tőlük az F1-es Osztrák Nagydíj időmérő edzésén.

Hamilton mindhárom szabadedzést megnyerte a Red Bull Ringen, az időmérő edzésen azonban alulmaradt csapattársához, Valtteri Bottashoz képest. 

A világbajnok mindössze 12 ezredmásodperccel maradt el finn versenytársától, a harmadik rajtkockát megszerző Max Verstappen hátránya azonban már több mint fél másodperc volt a Mercedesekhez képest. 

„Remek munka Valtteritől, ez egy nagyon jó szezonkezdet volt. Úgy gondolom, évről évre mutatjuk, hogy folyamatosan mi vagyunk a legjobb csapat. A határokig nyomjuk, és nincs politika a csapaton belül. Ezért tudunk így visszatérni minden évben” – mondta Hamilton.

A brit elmondta, felesleges kifogásokat keresnie, csapattársa egyszerűen jobb teljesítményt nyújtott ma. 

„Az utolsó körömön a 4-es kanyarban jöttem, és nagy porfelhő volt. Láttam, hogy Valtteri az, és rögtön vissza is jött a pályára. Néztem, hogy van-e kavics a pályán, de nem volt semmi. Minden nagyon gyorsan történt” – folytatta. 

De ez nem kifogás, az autóm jól ment, egyszerűen Valtteri volt ma a gyorsabb. Összességében nagyon elégedettek lehetünk az autóval, meglepődtem, hogy mennyire nagy az előnyünk a versenytársainkhoz képest – ezzel nem számoltam. Ez mindent elmond a csapatunkról.”

„Az autót sem hibáztathatom. Egyszerűen nem sikerült egy ideális kört összeraknom. Jobban kell csinálnom, ha a jövőben pole-ban akarok lenni.

Hamilton hozzátette, szerinte a versenyen közelebb kerülnek hozzájuk a többiek, így nagyobb küzdelemre számít – egyébként Verstappen is pontosan ezt várja ő is a vasárnapi futamtól. 

„A futamon nagyobb versenyre számítok, mert a múltban már bebizonyosodott, hogy az ellenfeleink a versenyeken közelebb kerülnek hozzánk” – nyilatkozta Hamilton. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!