Hamilton nagyon elégedett, de a Mercedes autója csak egy beállítást szeret - F1VILÁG.HU

Hamilton nagyon elégedett, de a Mercedes autója csak egy beállítást szeret

HIRDETÉS
Óriási lökést ad a Mercedes Forma-1-es csapatának a hétvégi Spanyol Nagydíjon elért remek eredmény — mondja Lewis Hamilton, aki méltatta az istálló által elért fejlődést, ugyanakkor azt mondja, további fejlesztésekre lesz szükségük, ezzel a csomaggal ugyanis „ez a maximum”.
2024 Spanish Grand Prix, Saturday - LAT Images Lewis Hamilton

Hamilton a versenyt megnyerő Max Verstappen, valamint a mclarenes Lando Norris mögött a 3. helyen ért célba Barcelonában, ezzel idei első dobogós eredményét szerezte meg.  A hétszeres világbajnok azt mondja, öröm látni azt, hogy az elmúlt időszakban elvégzett kemény munka gyümölcsét végre elkezdhetik learatni.

„Igen, hatalmas lendületet ad, hogy végre jó eredményt értünk el. Egy ideje már nem álltam dobogón. Szóval óriási köszönet a csapatnak, akik fantasztikus munkát végeztek… Pusztán a teljes versenyhétvége folyamataival, de különösen a gyárban elvégzett munkával,  munkatársaink extra hosszú órákat dolgoztak, hogy alkatrészeket szállítsanak az autóhoz. És lassan egyre közelebb kerülünk” — mondta a Mercedes versenyzője.

„Tavaly is nagyon gyorsak voltunk itt, szóval két lábbal a földön kell járnunk, viszont az utóbbi néhány versenyen is viszonylag versenyképesek voltunk. Úgyhogy azt hiszem, egy kicsit csökkentettük a hátrányunkat, de még mindig van néhány tizedmásodperc, amit meg kell találnunk. Szóval mindenkinek teljes erőbedobással kell dolgoznia, és tovább kell nyomulnunk.”

Arra a kérdésre, hogy tudnak-e még többet kihozni a mostani csomagból, vagy szükségük lesz újabb fejlesztésekre a további fejlődéshez, Hamilton így felelt: „Nem, azt hiszem, ez most a maximum, amit ki lehet hozni belőle. De mindig finomítjuk apró változtatásokkal. Szóval mindig finomítjuk, és folytatjuk a finomítást az év folyamán. De szükségünk van néhány extra alkatrészre, hogy versenyezni tudjunk ezekkel a srácokkal.”

„Határozottan egyre következetesebbek vagyunk. És ha úgy tudnék szerepelni az időmérőkön, mint ezen a hétvégén, akkor sokkal könnyebb lenne a dolgom vasárnaponként. Az is sokat számít, ha jó rajtot veszel. De az utóbbi körülbelül 15 versenyen a szombatjaim nagyon rosszak voltak. Szóval jó egy tiszta hétvégét zárni. Remélhetőleg ez jó helyzetbe hoz minket a következő néhány versenyen való kihívásokhoz.”

Hamilton arról is beszélt, az autóval még azért most sem olyan egyszerű boldogulni: „Elég zabolátlan, ami azt jelenti, hogy gyakran nincs meg az egyensúlya. Nagyon ritka, hogy megvan az egyensúly, és jól illetve simán átmegy egy kanyaron. Az elmúlt pár évben nyilvánvalóan rengeteget kísérletezgettem a beállításokkal, de ez az autó nem igazán szeret más beállítást, csak egyet. Szép lassan kellemesebbé válik a vezetése. És ott vannak a gumik is. A gumik óriási problémát jelentettek számomra. Azt gondolom, ha sikerül további fejlődést elérnünk a következő versenyeken, akkor még több teljesítményt találunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!