Friss hírek

Hamilton: Nagyon hálás vagyok

A Mercedes további pontokkal gyarapította előnyét Monacóban, miután Lewis Hamilton a harmadik, Valtteri Bottas pedig az ötödik helyen ért célba.

Szerettek volna előrébb végezni, de tudták, hogy nem lesz egyszerű dolguk a versenyen.

„Őszintén szólva ez nem volt egy bonyolult futam, csak körözgettem a harmadik helyen. A gumikkal kapcsolatban olyan érzésem volt, hogy nem fogják sokáig bírni, de nem aztán nem volt gond. Ettől függetlenül nem volt jó a tapadás. A Red Bull szerintem a legrövidebb autó, a mienknél jóval rövidebb, nagy leszorítóerővel bír a lassú kanyarokban. Örülök Danielnek, rendkívüli versenyt futott, és az első monacói győzelem mindig különleges. Évekkel ezelőtt már nagyon közel volt hozzá. Lehet, hogy ma este találkozni fogunk.” – mondta a brit, aki még mindig vezeti a bajnokságot.

„Nagyon hálás vagyok azért, hogy összetettben az élen állok. Tavaly ilyenkor 25 pont volt a hátrányom, vagy valami ilyesmi. Ma Sebastiannal szemben 3 egységet buktam, de ez ennél sokkal több is lehetne. A csapat remek volt a hétvégén.”

Hamilton csapattársát, Valtteri Bottast az ötödik helyen intették le.

„Jó döntés volt, hogy a második szakaszban szuperlágyat tettünk fel. Úgy tűnt, hogy az ultralágynál ez jobban működik. Ahogy közel került Kimihez, a motor és a fékek túlmelegedtek, emiatt pedig hátrányba is kerültünk egy kicsit. De nem gondolom, hogy ma tudtunk volna előzni, és a biztonsági autó által sem jutottunk előrébb. Annak nem örülök, hogy így alakult a hétvége, és csak ennyi pontot szereztem, de rosszabbul is alakulhatott volna. Azt tudtuk, hogy nehéz lesz. Az időmérőn szerzett ötödik helytől csak még inkább az volt, mert tisztában voltunk azzal, hogy ez a pálya kihangsúlyozza az autó gyenge pontjait. Viszont a Ferrarinak sem volt tökéletes hétvégéje. – mondta a finn.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!