Hamilton: Nagyon kínos ez a szituáció - F1VILÁG.HU

Hamilton: Nagyon kínos ez a szituáció

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője számára egyáltalán nem jelentett boldogságot a mai győzelme, és ezt nem is titkolta az Orosz Nagydíjat követően.

Az időmérő gyakorlatilag mesésen alakult a Mercedes számára, ugyanis Valtteri Bottas vezetésével megszerezték az első rajtsort, így a Ferrarik elől indulhattak.

Már a hétvége korábbi szakaszában is látszódott, hogy az előny ezúttal az ezüstnyilaknál van, és a versenyen is bizonyították, hogy a Ferrari teljesítménye ezúttal elmaradt az övéktől.

A Mercedes így az első két helyen ért célba, azonban a sorrenden fordítottak: a csapat utasítására Bottas elengedte Hamiltont, így a brit nyerte meg a futamot, ezzel 50 pontra növelte előnyét a bajnoki pontversenyben.

Az autóból kiszállva Hamilton egyáltalán nem volt boldog, nem ünnepelt, hanem a csapatnak gratulált, majd Bottashoz sétált, akivel néhány szót váltott.

A futam után Hamilton többnyire csapattársa teljesítményét dicsérte, és elmondta, nem ő kérte a Mercedest, hogy engedjék őt előre.

„Nem jó érzés” – mondta Hamilton. „Nem volt még sosem olyan, hogy az első helyen végeztem, és így éreztem magam utána. Nagyon ellentétes érzések vannak bennem, mivel természetesen szeretnéd növelni az előnyöd a bajnoki pontversenyben, de csapat vagyunk, és két bajnokság megy párhuzamosan.”

Valtteri ma kivételes munkát végzett, tegnap az időmérőmérőn is, és láthattátok, hogy akkor mennyire örültem neki.”

Hirdetés

„Nincs sok olyan csapattárs, aki ezt megtette volna” – tette hozzá Hamilton.

„Biztosítottam Valtterit afelől, hogy nem én kértem, a csapat úgy érezte, hogy ez a helyes. Nagyon kínos ebben a pozícióban lenni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!