Hamilton nagyon örül a monacói negyedik helyezésnek - F1VILÁG.HU

Hamilton nagyon örül a monacói negyedik helyezésnek

A Mercedes pilótája nagy reményekkel utazik Spanyolországba, miután a Monacói Nagydíjon mindössze két másodperc választotta el egy dobogós eredménytől.

Ismeretlen utcába hajtott be a Mercedes Forma-1-es csapata ezen a héten, amikor az eltörölt Imolai futam miatt egy nehéz, szűk, pattogós utcai pályán próbálta ki először az idei legnagyobb fejlesztési csomagját. A rázós kísérlet úgy tűnik, pozitívan zárult, ugyanis a csapat mindkét pilótája erős eredményt ért el a Monacói Nagydíjon. George Russell a nyolcadik helyről rajtolva az ötödik, Hamilton pedig az ötödikről rajtolva a negyedik helyet szerezte meg az eső áztatta viadalon, amit a hétszeres világbajnok határozott sikerként könyvelt el.

„Nagyon örülök. A hétvége elején nem tudtam, mire számítsak, de sikerült előrébb lépnünk. A negyedik-ötödik helyezéssel értékes pontokat szereztünk. Óriási köszönet a gyárban dolgozóknak, amiért elláttak minket a fejlesztésekkel. Mindez nagyon sok munkába került, mi pedig mindent egy darabban hoztunk haza. Legyőztük a Ferrarikat, szóval fontos pontokkal gazdagodtunk.”

Hamilton a pálya karakterisztikái miatt egyelőre nem von le nagy következtetéseket a fejlesztési csomagról, a reménykedés azonban érezhető a pilótán.

„Jövő héten, Barcelonában alaposabb tesztnek vetjük alá az autót. Itt nagyon nehéz pontosan megmondani. Az autó nagyon merevnek tűnik, sok az útegyenetlenség, szóval nehéz. Egy bizonyos dolgot észrevettem, ami pozitívum, de nem tudom, hogy ezzel jövő héten mi lesz a helyzet. De biztos vagyok benne, hogy egy hét múlva sokkal jobb csomaggal fogunk rendelkezni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!