Hamilton nagyon örül, hogy Vettel az Aston Martinhoz szerződik - F1VILÁG.HU

Hamilton nagyon örül, hogy Vettel az Aston Martinhoz szerződik

HIRDETÉS
A hatszoros Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton a Toszkán Nagydíj helyszínén, Mugellóban úgy nyilatkozott, „nagyon örül” annak, hogy Sebastian Vettel a következő években is ott lesz a száguldó cirkusz mezőnyében.
2020 Tuscan Grand Prix, Thursday - LAT Images Lewis Hamilton Sebastian Vettel Mercedes

Vettel a szezon végén távozik a Ferrari csapatától, csütörtökön azonban bejelentették, a német a jövőre már Aston Martin néven szereplő Racing Pointnál folytatja a versenyzést.

„Őszintén azt gondoltam, hogy ez lesz az ideális irány számára. Gondoltam, hogy így lesz” – mondta Mugellóban Lewis Hamilton.

„Nagy örömmel hallottam, mert a csapatnak új tulajdonosi köre van, és már eleve óriásit léptek előre a teljesítmény szempontjából, és tovább fognak fejlődni.”

Vettel Sergio Perez helyét veszi majd át a Racing Pointnál, akinek szerződése 2021 végéig szólt a csapattal, mégis felbontották azt.

„Lehet, hogy elfogult vagyok, de szerintem a tapasztalat rendkívül sokat számít” – mondta Hamilton Vettellel kapcsolatban.

„Nyilván nehéz időket él most meg a Ferrarinál, de mégiscsak egy négyszeres világbajnok, aki még inkább jobb irányba terelheti a csapatot az autó fejlesztése szempontjából. Ez egy nagyszerű lépés az istálló számára.”

„Természetesen sajnálom Sergiót, de ő egy nagyszerű versenyző, és meggyőződésem, hogy lesznek lehetőségei.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!