Friss hírek

Hamilton nagyon visszafogta magát az utolsó időmérős körén

A harmadik rajtkockát szerezte meg Lewis Hamilton a Mexikói Nagydíjon, akinek több akadállyal is szembe kellett néznie. Gond volt a motorjával, és a végén egyetlen köre maradt a bizonyításra.

Idei formájához képest eredményes időmérő edzést zárt Mexikóban a Mercedes, amely George Russell révén a második, Lewis Hamilton által pedig a harmadik rajthelyet szerezte meg. A pozitív eredmény ellenére azonban egyik pilótának sem volt sima kvalifikációja. Russell az utolsó Q3-as körét „szörnyűnek” nevezte, miután a 12-es kanyarban szélesre csúszott, Hamilton pedig motorproblémáról számolt be a leintés után.

Hamilton annak ellenére nevezte jó időmérőnek a tegnapit, hogy nagyjából a felénél kisebb technikai problémája akadt. Először a Q2-ben érezte a motor szokatlan viselkedését, ami a Q3-ban már minden körét befolyásolta.

Hirdetés
 

„A kanyarkijáratokon veszítettem teljesítményt. Úgy éreztem, hogy a gyújtással volt gond, de majd a csapat megmondja” – fogalmazott.

A helyzet kapcsán Toto Wolff elárulta, „oszcillációt” tapasztaltak Hamilton motorján. „Ez csúnyán befolyásolja a vezethetőséget, szóval egyértelműen hatással volt a körére.”

Az időmérő utolsó szakaszát Hamilton egyetlen hivatalos körrel zárta, az első próbálkozását ugyanis kanyarlevágás miatt törölték. Ugyanott hagyta el a pályát, ahol korábban Mick Schumacher. A második próbálkozását emiatt nagyon nehéznek nevezte, ugyanis kínosan ügyelt arra, hogy még egyszer ne hibázzon.

Nagyon vissza kellett fognom magam, hogy tiszta köröm legyen, hiszen azon a ponton a tizedik voltam. Sajnos nem tudtam annyira megnyomni, mint amennyire szerettem volna. Remélhetőleg a problémát vasárnapra meg tudjuk oldani” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton nagyon visszafogta magát az utolsó időmérős körén
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre
Norris idén is le tudta nyűgözni a McLaren főnökét

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!