Hamilton: Nagyszerű volt végre harcolni a „demoralizáló” bakui hétvége után - F1VILÁG.HU

Hamilton: Nagyszerű volt végre harcolni a „demoralizáló” bakui hétvége után

A „demoralizáló” bakui hétvége után jó volt újra nagyokat csatázni Miamiban – mondta a vasárnapi versenyt követően a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton, aki egy küzdelmekkel teli futamon a 6. helyen ért célba.

A brit versenyző a hétvége korábbi szakaszában meglehetősen gyengén teljesített, és hangot is adott azon véleményének, miszerint a Mercedes versenyautójával egész egyszerűen szenvednek. A versenyen mégis remek tempót tudott autózni, és a 13. helyről remek felzárkózást produkált. A futam után rögtön arról beszélt, autója mintha „életre kelt” volna.

Hamilton később újságíróknak nyilatkozva beszélt arról, jó volt végre ismét csatázni az ellenfelekkel azok után, hogy a bő egy héttel ezelőtti Azeri Nagydíjon jóformán esélytelen volt.

 

„Óriási volt, már csak az, hogy olyan helyzetben voltunk, hogy előzni tudtunk” – mondta a hétszeres világbajnok. „A sprintfutamon, illetve a legutóbbi versenyen csúsztam hátrafelé, és ez nagyon demoralizáló tud lenni.”

„De nagyszerű volt, hogy most megvolt a tempó, láttam magam előtt az autókat, azt, hogy közeledem feléjük, és tudtam, hogy harcolni fogok velük. Volt néhány nagyszerű előzésem is – én ezért élek!”

Hamilton azt mondja, a legfőbb újdonság számára most az volt, hogy képes volt harcolni a Ferrarival, mely csapat továbbra is küszködik a versenytempóval.

„Őszintén szólva nagyszerű volt látni, ahogy apránként zárkózom fel az előttem lévő Ferrarira. Igazán lenyűgöző, hogy egy körön mennyire gyorsak, ám azt nem tudom, mi történik velük a versenyen.”

„De nagyszerű volt, hogy a 13. helyről rajtolva küzdeni tudtam velük. Azt gondolom, ha oda kvalifikáltam volna magam, ahová kellett volna, akkor sokkal könnyebb és simább napom lett volna, de én preferálom az ilyen napokat, amikor van egy kis csapás, és mindent össze kell rakni, teljesíteni kell.”

A Mercedes a jövő hétvégi Emilia-Romagna Nagydíjra egy új fejlesztési csomaggal érkezik majd, melytől az istálló komoly előrelépést vár.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Nagyszerű volt végre harcolni a „demoralizáló” bakui hétvége után
Ferrari: Megvolt a tempónk a pole-hoz, így akár nyerhettünk is volna Monacóban
Problémás még a Mercedes autójának hátulja, ezt akarja megoldani a csapat
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!