Friss hírek

Hamilton: Négy versenybe is beletelhet, mire megszelídítjük az autót

Napokkal a szezonnyitó Bahreini Nagydíj előtt továbbra is próbál megoldást találni a múlt heti teszteken tapasztalt problémákra a Mercedes Forma-1-es csapata. Lewis Hamilton szerint négy versenybe is beletelhet, mire formába lendülnek.

A hétszeres világbajnok már korábban arról beszélt, sok problémával szembesültek az előszezoni tesztek során, így nem számít arra, hogy a bajnokság első versenyén a győzelemért harcolhatnak majd.

A Mercedes a többi csapathoz hasonlóan küszködött a „delfinezés” jelenségével, autójuk pedig még a múlt heti, bahreini gyakorlás során is sokat pattogott az aszfalton. Hamilton a minap egy interjúban elárulta, még mindig keresik a megoldást a problémákra.

Hirdetés
 

„Nehéz volt a tesztelés” – mondta a hétszeres világbajnok a Dubai Expón a minap. „Őrület, évekkel ezelőtt ugyanis rengeteg tesztnapunk volt, most viszont mindössze három napot tölthetünk el az autóban. Szóval nem sokat körözhetünk.”

„Amikor megérkezünk a hétvégi versenyre, még mindig tanulni fogunk az autóról – és feltehetőleg ez lesz legalább az első négy versenyen. Sok problémával szembesültünk. Ahogy láthatták, mindenki össze-vissza pattogott.”

„Érdekes, mivel amiatt aggódtam, hogy most, 37 évesen George [Russell] ellen versenyzem, aki csak 24 éves. De neki is problémái voltak, érezte a hátában. Szóval nemcsak a korral jár.”

Hamilton hozzátette, a Mercedes mérnökei továbbra is gőzerővel dolgoznak, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a hétvégi szezonnyitóra, és megoldják a felmerült problémákat.

„Lesz egy konferenciahívásom a Brixworth-ben dolgozókkal, a motorról, annak vezethetőségéről fogunk beszélni, illetve arról, hogy miképp hozzunk ki belőle többet ezen a héten.”

„Aztán lesz még egy konferenciahívásom a brackley-i mérnökökkel arról, hogy hogyan vigyük előre az autót, hogyan parancsoljunk megálljt a pattogásnak, és hogyan hozzunk ki belőle mindent. Szóval mindenki feltüzelve, izgatottan várja a szezont, ezek a mérnökök pedig imádják a kihívásokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!