Friss hírek

Hamilton: Nehéz feladat lesz, nem vagyunk elég gyorsak

Egyszerűen nem elég gyors a Mercedes W12-es versenyautója, így a címvédő istállóra kemény munka vár a jövő hétvégi Bahreini Nagydíj előtt – mondja Lewis Hamilton.

A német csapat számára nem a várakozásoknak megfelelően alakult az előszezoni felkészülést: a Mercedes tette meg a legkevesebb kört a 3 tesztnap során Bahreinben, autójával ugyanis megbízhatósági és kezelhetőségi problémák is jelentkeztek.

Andrew Shovlin, a Mercedes mérnökigazgatója a teszt után azt mondta, az adatok alapján a Red Bull jelenleg gyorsabb náluk, és Lewis Hamilton is azt mondja, gyorsulniuk kell még az első versenyig.

Hirdetés
 

A brit versenyzőt a vasárnapi tesztnap után kérdezték arról, szerinte hol küszködik a Mercedes leginkább a szezont megelőzően.

„Talán mindenhol. De nem feltétlenül hívnám küszködésnek, egyszerűen csak nem vagyunk elég gyorsak” – mondta a hétszeres világbajnok.

„A kör egészét tekintve tűnik így – nincs egy adott pont, ami jelentősebb lenne, mint a többi. De örülök, hogy vége, mert nem rajongok túlzottan a tesztelésért. Versenyezni imádok, másfelől viszont jó lett volna, ha több napunk van. Talán ez az első alkalom, hogy azt mondom, több nap kellett volna. De igen, sok a tennivaló, és kemény lesz.”

Az F1-es világbajnokság jövő hétvégén, március 28-án kezdődik Bahreinben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!