Hamilton nehéz időmérő edzésre számít Abu Dhabiban - F1VILÁG.HU

Hamilton nehéz időmérő edzésre számít Abu Dhabiban

HIRDETÉS
Lewis Hamilton szerint a Pirelli abroncsai kihívás elé állítják a mezőnyt a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíjon, amelynek első szabadedzésén ő szerezte meg az első helyet.
Lewis Hamilton, Mercedes

Ígéretesen kezdte Lewis Hamilton a 2022-es Forma-1-es szezonzáró hétvégét, ugyanis az Abu Dhabi Nagydíj első szabadedzésén a tabella tetején zárt egy 1:26,633-as körrel. A Mercedes pilótája a délutáni, második szabadedzésre közel egy másodpercet javult, ennek ellenére azon csak a negyedik helyen zárt. Szerinte a visszaesés ellenére jó úton jár a csapatával, így szoros lehet a csata a Mercedes és a Red Bull között.

„Az első szabadedzés jónak tűnt, a másodikon azonban az egyensúly nem volt az igazi. A két szabadedzés között változtattunk néhány dolgot, ami jó döntés volt, viszont kicsit küzdöttem a túlkormányzottsággal. Ez nagyrészt az én hibám. A versenytempóm egészen jó volt, azt viszont nem tudom, a többiekhez képest hol állunk. Szorosnak tűnik a helyzet. A Red Bull kicsit gyorsabbnak tűnik, de erre számítottunk. Várhatóan nem ez lesz a legerősebb hétvégénk, de remélhetőleg fel tudjuk velük venni a kesztyűt.”

Hamilton szerint az időmérő edzésen kritikus szerepe lesz az abroncsok felmelegítésének, amivel ma meggyűlt a baja. Előfordulhat, hogy egy felvezető kör nem lesz elég a kvalifikáción.

„Olyan, mintha dobnánk egy dobókockával. Néha bejön, néha viszont nem” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!