Friss hírek

Hamilton: Nehéz „lenyelni” a spielbergi rajtbüntetést

A károk minimalizálásáról szól majd a vasárnapi Osztrák Nagydíj a Mercedes háromszoros világbajnoka, Lewis Hamilton számára. A brit azt mondja, nehéz „lenyelni” a spielbergi rajtbüntetést.

A brit versenyző a 3. legjobb időt érte el a spielbergi időmérő edzésen, váltócsere miatt azonban 5 pozícióval hátrébb sorolják a rajtrácson, így csak a 8. helyről indulhat vasárnap délután.

Hamilton azt mondja, természetesen mindent belead a versenyen, a célja az, hogy a lehető legtöbb pontot begyűjtse a Red Bull Ringen.

„Hogy őszinte legyek, semmi sem változott” – mondta Hamilton, amikor arról kérdezték, hogyan áll hozzá a vasárnapi versenyhez. „Próbálok annyira magabiztos lenni, amennyire csak tudok, a verseny pedig a károk minimalizálásáról szól majd.”

„Én kedden tudtam meg, hogy ki kell cserélni a váltót – az ember próbál pozitív maradni, próbál küzdeni, és persze jön egy ilyen dolog…”

„Nehéz lenyelnünk, de összetartunk, csapatként pedig olyan keményen dolgozunk, amennyire csak tudunk. A teljesítményünk továbbra is nagyszerű, és remélhetőleg vasárnap jó munkát tudok majd végezni, és értékes pontokat gyűjtök.”

Hamilton egyébként 2014-ben szintén hátrébbról indult: akkor a 9. rajtpozíciót kellett elfoglalnia, miután az időmérő utolsó szakaszában megpördült autójával.

A brit végül remek teljesítményt nyújta dobogóra állt: a második helyen intette el a kockás zászló.

Hamilton azt mondja, idén kevesebb esélye van arra, hogy a mezőny elején végezzen, de természetesen mindent belead majd.

„Meggyőződésem, hogy annak idején jóval nagyobb volt a sebességkülönbség köztünk, illetve a többi autó között, szóval most valószínűtlenebb a dolog, mint akkoriban. De mindent beleadok, és természetesen nagyon örülnék, ha odaérhetnék.”

„Lehet, hogy az időjárás is közbeszól. Én olyan keményen dolgozok, amennyire csak tudok, hogy felzárkózzam, próbálok minél több pontot gyűjteni. A tempónk nagyszerű, az autó fantasztikus itt, szóval tudom, hogy minden adott ahhoz, hogy elvégezzem a feladatomat. Majd meglátjuk, hogy alakul.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!