Hamilton: Nehéz volt a Williamsekkel - F1VILÁG.HU

Hamilton: Nehéz volt a Williamsekkel

Lewis Hamilton nem győzi hangsúlyozni, hogy mennyire boldog amiatt, hogy hazai közönsége előtt tudott a dobogó legfelső fokára állni.


Lewis Hamilton nem győzi hangsúlyozni, hogy mennyire boldog amiatt, hogy hazai közönsége előtt tudott a dobogó legfelső fokára állni.

Hamilton győzni tudott hazai nagydíján, Silverstone-ban, azonban a verseny eleje közel sem volt egyszerű a Mercedesek számára, mivel a rajtnál mindkét Williams-pilóta elment mellettük.

A brit versenyző elmondta, nem akadt gondjuk a rajtnál, csak a tapadás nem volt elegendő, így tudott mellette elmenni Felipe Massa és Valtteri Bottas.

„Nem volt semmi baj a rajtnál, csak rossz volt a tapadás. Nicóval is ugyanez történt, de izgalmas lett a verseny emiatt.”

A Mercedesek az első kiállásig a Williamsek mögött autóztak, így Hamilton arra koncentrált, hogy közel maradjon ellenfeleihez, hogy a bokszkiállás során meg tudja előzni őket.

„Nagyon kemény verseny volt. Nehéz volt a Williamsek üldözése, illetve az is, hogy közel maradjunk hozzájuk, de végül eléggé kicsi volt a távolság ahhoz, hogy az első kiállásnál előre kerüljek.”

Az eső érkezése azonban ezek után egyértelműen a Williams ellen dolgozott, és a Mercedes erőfölénye a vizes aszfalton is megmutatkozott.

„Aztán jött az eső, amikor lehűltek az abroncsok – ez nagyon trükkös tud lenni az első helyen.”

„Azt gondolom, hogy karrierem során először hoztam helyes döntést a gumikkal kapcsolatban, amikor láttam az eső közeledtét – eddig nem volt ilyen soha, szóval nagyon boldog vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!