Friss hírek

Hamilton: Nehéz volt elfogadni a büntetést

Parádés felzárkózást produkált a Forma-1-es Brazil Nagydíj szombati sprintkvalifikációján Lewis Hamilton. A címvédő a 20. helyről rajtolva az 5. pozícióban ért célba.

Hamilton a leggyorsabb volt a pénteki időmérő edzésen, autója szabálytalansága miatt azonban a mezőny végére száműzték – innen kellett előretörnie ahhoz, hogy kedvezőbb helyzetből vághasson neki a vasárnapi versenynek.

A hétszeres világbajnok rengeteg előzést mutatott be a versenyen, és végül az 5. helyen intette le a kockás zászló.

Hirdetés
 

„Hogy őszinte legyek, fogalmam sem volt arról, hogy milyen eredményt érhetünk el. Nem tűztem ki semmiféle határt vagy maximumot” – mondta a hétszeres világbajnok a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva.

„Amikor a mezőny végén álltam, közvetlenül a felvezető kör előtt, talán egy 10. helyre gondoltam, úgy voltam vele, ’oké, ez lesz a célom. Meg kell próbálnom annyira előre jutni, amennyire csak lehet!’.”

„De hirtelen sokkal gyorsabban tudtam ellépni, és számos dolgot használtam „üzemanyagként”. Egyszer sem adtam fel… Nem adhatod fel, folyamatosan nyomnod kell.”

Hamilton elismerte, nehéz volt elfogadnia azt a büntetést, amit kiszabtak rá autója szabálytalansága miatt.

„Határozottan kemény volt” – mondta a címvédő, amikor a reakciójáról kérdezték.

„Miközben a csapat dolgozott az ügyön, egyeztetett a versenybírókkal, én próbáltom a mérnökökkel való munkámra fókuszálni, és megtartani a pozitív morált a szerelőimmel. Szóval nem foglalkoztam vele.”

„Nem sokkal a verseny előtt hallottam az eredményről, ami lesújtó volt. De ez nem tarthatja vissza az embert. Leszegett fejjel kell dolgozni: elkezdtem újra arra fókuszálni, hogy mire lehetek képes, és mindent beleadtam.”

Hamilton a vasárnapi verseny előtt 5 rajthelyes büntetést kap majd motorcsere miatt, így csak a 10. helyről startolhat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!