Friss hírek

Hamilton: Nehéz volt tartani a lépést a Ferrarival

Bár nem nekik állt a zászló az Orosz Nagydíjon, Lewis Hamilton és a Mercedes Forma-1-es csapata végül győzni tudott vasárnap, Szocsiban. A címvédő mindenesetre tudja, nagyon oda kell figyelniük a Ferrarira.

Hamilton a verseny első etapjában igyekezett tartani a lépést a Ferrarikkal, ez azonban nem ment könnyen. A brit végül profitált abból, hogy Sebastian Vettel műszaki hiba miatt kiesett, emiatt érvénybe léptették a virtuális biztonsági autót.

A Mercedes versenyzője gyorsan a bokszba hajtott, és végül Charles Leclerc elé tudott visszatérni a pályára.

„Ez a győzelem régóta váratott magára, és az egész csapat hihetetlen munkájának eredménye: soha nem adtuk fel, nyomtuk, és igyekeztünk innovatívak lenni” – mondta az ötszörös világbajnok a leintés után.

„Hihetetlen inspiráló, hogy a részese lehetek ennek, és lenyűgöző ez az eredmény, figyelembe véve, hogy milyen gyorsak voltak a Ferrarik a nyitóetapban. Nagyon nehéz feladatot volt tartani velük a lépést, főleg a másik gumikeverékkel. De folyamatosan nyomtuk, és az autó igazán erős volt ma.”

Hamilton és csapattársa, Valtteri Bottas a közepes keverékű gumikkal rajtoltak, így nehéz dolguk volt a futam első szakaszában.

„Gondoltuk, hogy a lágy gumijaik hamar elfogynak majd a nyitóetapban, de nagyon jó tempójuk volt, én pedig nehezen tudtam tartani velük a lépést – és ez egy kis figyelmeztetés számunkra, mert úgy tűnt, hogy jól kalkuláltak ezzel kapcsolatban.”

„Sikerült lőtávolon belül maradnom, és elkezdtem közelebb kerülni, ahogy elfogytak az abroncsaik. Charles aztán kiállt, utána pedig elkezdtem felzárkózni Sebre, és jó pozícióba kerülünk ahhoz, hogy tovább kint maradjunk.”

„Ha a biztonsági autó nem jön be, akkor is nagyon jó verseny lett volna. De aztán minden nekünk kedvezett, utána pedig már csak az előnyömet kellett felépíteni, miközben vigyáztam a gumikra.”

Hamilton mai győzelmével tovább növelte előnyét a pontversenyben, a brit azonban egyelőre még nem gondol az újabb világbajnoki címre.

„Nyilván egyre kevesebb verseny van hátra, de mi próbálunk egyszerre csak egy futamra fókuszálni, lépésről lépésre haladni. Egy ilyen küzdelemben padlóig nyomjuk, minden követ megmozgatunk, és mindent megkérdőjelezünk, amiről azt gondoljuk, hogy lehetnénk jobbak benne. Imádjuk ezt a kihívást, és izgatottan várom a következő versenyeket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!