Hamilton: Nekem mindegy, ki a második

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője rendkívül boldog, hogy idén harmadszorra is a dobogó legfelső fokára állhatott Bahreinben.


Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője rendkívül boldog, hogy idén harmadszorra is a dobogó legfelső fokára állhatott Bahreinben.

A brit versenyző elárulta, a Ferrari elérte a célját, hiszen sikerült nyomást gyakorolniuk rájuk – habár Hamiltont csak Kimi Räikkönennek sikerült megközelítenie a verseny végére, az egyik Mercedest Nico Rosberg személyében sikerült legyűrnie a Ferrarinak.

„Akarom a harmadik címet!” – fakadt ki az örömmámorban úszó Hamilton a futamot követően. „A Ferrari ma bizonytalanságban tartott minket, valamint a lekörözöttek sem voltak igazi barátaink a versenyen. Minden arról szólt, hogy a gumikat életben tartsuk, és ez sikerült. A fékjeim kicsit túlmelegedtek a lekörözésekkor, de ezen kívül nem volt problémánk.”

A kétszeres világbajnok nem foglalkozik azzal, hogy Räikkönen megelőzte csapattársát, számára csak az a fontos, hogy ő megnyerte a bahreini versenyt.

„A győzelem az győzelem, mindegy, hogy egy Ferrari vagy egy Mercedes előtt. Ma újra megmutattunk, hogy mi vagyunk a legjobbak, már csak meg kell tartanunk ezt a lendületet. Hatalmas köszönet az egész csapatnak.”

Hamilton egyik kiállásánál probléma merült fel a kerék cseréjénél, emiatt időt veszítettek, így a verseny végén figyelnie kellett, hogy megfelelő távolságot tartson ellenfeleivel szemben.

„A kiállásom egy kicsit hosszú volt, így az előnyöm odalett. Aztán láttam, hogy Sebastian és Nico harcolnak, ez a tükörből is nagyon látványos volt.”

„Ezután rádión kaptam a hírt, hogy Kimi felzárkózott, úgyhogy kicsit növeltem a sebességet. De mindemellett vigyáznom kellett a gumikra és legfőképp a fékekre.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!