Hamilton nem aggódik a motorja miatt, és Verstappen sem tud nyomást helyezni rá - F1VILÁG.HU

Hamilton nem aggódik a motorja miatt, és Verstappen sem tud nyomást helyezni rá

HIRDETÉS
A Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton nem aggodalmaskodik azon, hogy mi lesz, ha egy újabb motorcserére is szüksége lesz a 2021-es idény hajrájában.
2021 Russian Grand Prix, Saturday - Jiri Krenek Lewis Hamilton Mercedes

Hamilton 10 rajthelyes büntetést kapott a múlt hétvégi Török Nagydíjon, autójában ugyanis ki kellett cserélni a belső égésű motoregységet.

Toto Wolff, a német istálló csapatfőnöke Isztambulban bevallotta, az intenzív bajnoki küzdelem során a határokat kell feszegetniük az erőforrásokkal, így előjönnek korábban nem tapasztalt problémák. A szakember nem zárta ki annak lehetőségét sem, hogy egy ötödik motorra is szüksége lesz majd Hamiltonnak.

A címvédő ötödikként ért célba a vasárnapi versenyen, a futam után pedig természetesen a motorhelyzetről is megkérdezték őt.

„Nem sok energiát fordítok erre a kérdésre, nem az én dolgom aggódni ezen dolgok miatt. Szóval hagyom, hogy a srácok foglalkozzanak a motorok állapotával” – mondta a brit versenyző.

„Az első motorom 6 versenyt bírt ki, a 2-es, illetve, ha jól tudom, a 3-as motorunk is megvan még. Remélem, hogy többre nem lesz szükségünk, de nem tudom megjósolni, mi fog történni.”

Hamiltont megkérdezték arról is, mennyire érzi a nyomást a Max Verstappen elleni küzdelemben.

„Nem érzek semmilyen nyomást, teljesen nyugodt vagyok” – mondta a hétszeres világbajnok.

„Nem szeretek pontokat veszíteni, de ez van. Minden tőlem telhetőt megtettem ezen a hétvégén.”

A Mercedes egyébként ütőképesnek bizonyult a legutóbbi két versenyhétvégén, pedig Hamilton bevallása szerint semmit nem fejlesztettek már az autón. A brit pilóta abban bízik, a folytatásban is ütőképesek lesznek.

Hirdetés

„Az autóval nem csináltunk semmit, szóval nem tudom, miért volt ez a helyzet. Talán ez a két pálya egy kicsit jobban feküdt nekünk. Az autó nagyszerű volt ezen a hétvégén, ami pedig a folytatást illeti, remélhetőleg… Valtteri remek munkát végzett ma, és bízom benne, hogy ilyen formában folytathatjuk a következő futamokon is. És ha az autó úgy viselkedik majd, ahogy ezen a hétvégén is, az remek lesz számunkra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!