Hamilton: Nem altattam az edzéseken! - F1VILÁG.HU

Hamilton: Nem altattam az edzéseken!

HIRDETÉS
A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton azt mondja, nem altatott a Forma-1-es Portugál Nagydíj szabadedzésein, és kőkeményen meg kellet dolgoznia azért, hogy legyőzze csapattársát, Valtteri Bottast az időmérőn.
2020 Portuguese Grand Prix, Saturday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

Bottas mindhárom szabadedzésen a leggyorsabb volt Portimaóban, és az időmérőn is jó eséllyel pályázott a rajtelsőségre, Lewis Hamilton azonban végül 1 tizedmásodperces előnnyel megszerezte előle a pole-t.

Hamilton azt mondja, egész hétvégén nagyon keményen dolgozott azon, hogy javítson teljesítményén.

„Olyan ez, mint felépíteni egy falat. Az ember odatesz egy téglát, rá a másikat, aztán a következőt – folyamatosan fejlődsz közben” – mondta a címvédő.

„Rengeteg munka folyik a háttérben, hogy finomítsunk a dolgokon, hogy mindent eltaláljunk, tökéletes beállítást találjunk a fékerőelosztáshoz és a differenciálműhöz, és hogy hogyan is támadjuk a kanyarokat.”

„Nem jön ez könnyen. Szóval egész hétvégén keményen nyomtam. Alapvetően azt gondolom, egész hétvégén igazán jól vezettem. Nagyon elégedett voltam a teljesítményemmel az edzések során, de Valtteri mindig az élen volt.”

„Egyre mélyebbre kellett ásnom, hinnem kellett abban, hogy oda tudok érni. Nagyszerű érzés volt átszelni a célvonalat és megszerezni a pole-t, mert kőkeményen meg kellett dolgoznom érte.”

Hamilton azt mondja, pályafutása korábbi szakaszában megpróbálkozott az „altatással”, de nem bizonyult hatásos hozzáállásnak.

„Nincs mit rejtegetnem, nem tartok vissza semmit. Soha nem éreztem úgy, hogy ez működik. Emlékszem, amikor fiatalabb voltam, és az alsóbb kategóriákban néhányan próbálkoztak ezzel. De emlékszem, hogy kipróbáltam, amikor a Forma-3-ban versenyeztem, és soha nem vált be. Szóval ez soha nem volt része a filozófiámnak.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Nem altattam az edzéseken!
Leclerc az F1Világnak: Különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként még busszal jártam!
Norris az F1Világnak: Dolgozunk azon, hogy jobbak legyünk a lassú kanyarokban
Verstappen: A verseny egy pontján majdnem a lelátón kötöttem ki

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!