Friss hírek

Hamilton nem bánta volna, ha Bottasé a bónuszpont

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője elmondta, nem tudta, hogy csapattársa, Valtteri Bottas is harcban volt a leggyorsabb körért járó bónuszpontért az F1-es Holland Nagydíj versenyén.

A Mercedes a Holland Nagydíj végén arra kérte Bottast, ne próbálkozzon a leggyorsabb kör megszerzésével a friss abroncsain, azonban a finn pilóta az első két szektorban a legjobb időt autózta – ezt követően szóltak neki, hogy szakítsa meg próbálkozását.

„Tudtam, hogy Lewis is ki fog állni, megvolt ez az információ, és tudtam, ha elemelem a lábam az utolsó szektorban, akkor az övé lesz. Szóval semmi dráma” – mondta Bottas, aki ugyan visszavett a tempóból, mégis „lila kört” teljesített.

Ezt követően azonban Hamilton is érkezett a bokszba új gumikért, és végül övé lett a leggyorsabb kör és az ezért járó bónuszpont.

Hamilton elmondta, „fogalma sem volt róla”, hogy Bottasé volt a leggyorsabb kör.

„De ez nem igazán számít” – mondta a brit. „Ha övé lett volna, az is rendben lenne. Végső soron meg kellett szereznünk a leggyorsabb kört, annyi pontot, amennyit csak tudunk csapatként. Szóval hogy Valtteri szerzi-e meg, vagy én… Nincs nagy különbség.”

„De ahogy mondtam, nem tudtam, hogy Valtteri kiállt, ezzel nem voltam tisztában. Az én döntésem volt, hogy kiálljunk, szükségem volt erre az extra pontra, szóval megléptem, és ez így rendben is van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!