Hamilton nem biztos abban, hogy felzárkózhatnak a Ferrarihoz - F1VILÁG.HU

Hamilton nem biztos abban, hogy felzárkózhatnak a Ferrarihoz

HIRDETÉS
A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton azt mondja, nem tudja, hogy képesek lesznek-e felzárkózni a Ferrari csapatára a Forma-1-es Brazil Nagydíjon.
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 15: Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10 and Charles Leclerc, Ferrari SF90 during the 2019 Formula One Brazilian Grand Prix at Autódromo José Carlos Pace, on November 15, 2019 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

A pénteki edzésnapon Sebastian Vettel vezetésével az olaszok voltak a leggyorsabbak: a négyszeres világbajnok 1 perc 9,217 másodperces idővel végzett az élen, és bő 2 tizeddel volt gyorsabb, mint az 5. legjobb időt autózó Lewis Hamilton.

Az Austinban hatodik F1-es vb-címét is bezsebelő brit azt mondja, összességében elégedett a nyitónappal, azt azonban nem tudja, hogy meg tudják-e szorongatni a Ferrarit a folytatásban.

„Nagyon jól indult a hétvége, kezdettől fogva jó alapokkal rendelkeztünk, és csak néhány apró változtatást végeztünk az edzéseken, most pedig finomítani fogjuk a beállításokat” – mondta Hamilton.

„Ez elég lényeges most, hiszen csak két edzésünk van az időmérő előtt, hogy jól eltaláljuk a dolgokat. Egy kicsit jobban össze kell most sűrítenünk a dolgokat, precízebbnek kell lennünk a változtatásokkal.”

„Azt nem tudom, hogy van-e bennünk 3 tized, hogy odakerüljünk, ahol a Ferrarik vannak. Nyilván nagyon gyorsak ezen a hétvégén – vagy legalábbis annak tűntek ma. Az egyenesekben általában lenyomnak minket, szóval érdekes lesz látni, hogyan bontakozik majd ki a dolog.”

Hamilton hozzátette, bár már bebiztosította újabb bajnoki elsőségét, továbbra is győzni akar.

„Ettől nem lesz könnyebb a verseny, mert továbbra is győzni akarunk, és akárcsak egy vb-címet, egy győzelmet is nehéz megszerezni. Viszont most megengedhetünk magunknak egy kicsit másmilyen hozzáállást, lehetünk egy kicsi agresszívebbek és bátrabbak. Van két versenyünk még, és kipróbálhatunk valami újat.”

„És ez azért is fontos, mert februárban csak 6 tesztnapunk lesz az eddigi 8 helyett. Szóval minden, amit kipróbálunk most, az nagyon hasznos lehet.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton nem biztos abban, hogy felzárkózhatnak a Ferrarihoz
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását
A rajtkiugrásokról egyeztetnek az F1-es csapatok
Összetűzés, majd ellentmondás a Ferrari két pilótája között
Sainz balesete miatt került nehéz helyzetbe Russell az időmérőn
Piastri: Gyors autók vannak mögöttünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!