Hamilton: Nem biztos, hogy más taktikával legyőztem volna Leclercet - F1VILÁG.HU

Hamilton: Nem biztos, hogy más taktikával legyőztem volna Leclercet

HIRDETÉS
Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője úgy gondolja, egy eltérő stratégiával sem biztos, hogy legyőzték volna Charles Leclercet a Belga Nagydíjon.
2019 German Grand Prix, Friday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

Hamilton a 3. helyről kezdte meg a spái versenyt, majd az egyik Ferrarit, Sebastian Vettelt sikerült megelőznie, miután a német pilótának nem vált be a stratégiája. A brit pilóta a futam végére Leclrec mögé is felzárkózott, azonban végül nem tudta támadni a monacóit, aki pályafutása első F1-es győzelmét szerezte meg. 

A Mercedes versenyzője úgy gondolja, taktikailag nem volt 100 százalékos versenyük, azonban nem ez volt az oka annak, hogy nem tudott nyerni: a brit elismerően nyilatkozott Leclerc mai teljesítményéről. 

„A stratégia lehetett volna egy hajszállal jobb” – mondta Hamilton. „Megpróbáltam tartani a lépést Sebbel, de nagyon erős volt a lágy gumikon, aztán túl sokáig maradtunk kint. Mert amikor kimentem végül, és visszajöttem, akkor már kétszer akkora volt a különbség.”

„De Charles szuper munkát végzett, és még ha más lett volna a stratégiánk, akkor is nehéz lett volna legyőzni őt. Megérdemelte, hogy nyert, jó munkát végzett.”

Hamiltonnak nem volt könnyű hétvégéje: pénteken technikai problémával küzdött, szombaton pedig autót tört az időmérő előtt, ezzel nehéz órákat okozva a csapatnak – az ötszörös világbajnok büszke a Mercedesre, hogy végül eredményesen zárták a hétvégét. 

„Csapatként remek munkát végeztünk, és Charles is fantasztikus volt” – mondta. 

Természetesen Hamilton is említést tett a szombaton elhunyt Anthoine Hubertről – a pilóták ma az ő emlékéért versenyeztek. 

Nehéz volt elhinni, hogy elveszítettünk egy fantasztikus versenyzőt, és közben a világ megy tovább. Be kellett ülnöm az autóba, és tenni a dolgom. Úgy versenyeztem, hogy rá és a családjára gondoltam.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!