Hamilton nem dől a kardjába, ha megszakad sorozata, és idén nem nyer futamot - F1VILÁG.HU

Hamilton nem dől a kardjába, ha megszakad sorozata, és idén nem nyer futamot

HIRDETÉS
Lewis Hamilton állítja, számára semmi jelentősége nincs annak, hogy meg tudja-e tartani egyedülálló rekordját, miszerint minden egyes Forma-1-es idényében legalább egy futamgyőzelmet tudott szerezni – a brit idén még nem nyert, a bajnokságból pedig már csak hat verseny van hátra.
2022 Italian Grand Prix, Saturday - Steve Etherington Lewis Hamilton

Hamilton 2007-ben, a McLaren színeiben mutatkozott be a Forma-1-ben, azóta pedig minden egyes idény során győzni tudott. Összesen 103 futamgyőzelemnél jár, az utolsót még tavaly szeptemberben, a Szaúd-Arábiai Nagydíjon aratta.

A Mercedes számára nehezen alakult az idei év, és miközben Max Verstappen az eddigi 16 versenyből 11-et megnyert, Hamilton nem ünnepelhetett még a dobogó tetején. Bár a hétszeres világbajnok úgy érzi, egyre közelebb a győzelem, nem fog a kardjába dőlni, ha megszakad sikersorozata.

„Őszintén mondom, nulla jelentősége van a dolognak számomra” – mondta Hamilton, amikor a rekordról kérdezték. „Hálás vagyok, hogy 2007 óta minden évben lehetőségünk volt győzni, és hiszem, hogy még idén is lesz esélyünk rá, van még pár verseny.”

„Ez kétségkívül nagy cél számunkra csapatként, szeretnénk visszakerülni a mezőny élére, és ott harcolni. De fogalmam sincs, az autónk melyik pályán lesz nagyszerű. Meglepetés volt, amikor Zandvoortban beültünk az autóba, és sokkal jobb volt, és teljesen másképp viselkedett, mint a spái hétvégén. Azt remélem, hogy a hátralévő versenyeken inkább lesz majd olyan, mint Budapesten és Zandvoortban!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!