Friss hírek

Hamilton: Nem elég jó az egykörös tempónk

Nem elégedett a Mercedes egykörös tempójával Szaúd-Arábiában a világbajnoki címre pályázó Lewis Hamilton.

A brit pilóta ugyan mindkét szabadedzésen a leggyorsabb volt pénteken, ám úgy érzi, van még hová fejlődniük.

Hamilton a hosszú etapos teljesítménnyel elégedett volt, elmondása szerint azonban egy körön egyelőre gyorsabb náluk a Red Bull.

„Nem vagyunk gyorsak egy körön a többiekhez képest, de a hosszú etapos tempó nem olyan rossz” – mondta a címvédő.

„A két edzés között elvégeztünk néhány változtatást. Nem vagyok biztos abban, hogy melyiknél akarok maradni. Este tanulmányozzuk majd őket, és dolgozunk a srácokkal a gyárban, hogy megfelelő beállításokkal álljunk elő szombatra. De határozottan nem állunk rosszul.”

„Ahogy mondtam, a Red Bullok elég gyorsan egy körön, szóval van egy kis tennivalónk.”

A Hamilton által elmondottakat megerősítette a Mercedes mérnökigazgatója, Andrew Shovlin is.

„Azt gondolom, meglehetősen elégedettek lehetünk azzal, ahogy az autó teljesít a hosszú etapokon” – magyarázta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak.

„Az egykörös tempóval elégedettebbek voltunk az első edzésen, a másodikon kicsit küszködtünk a tapadással, főleg a lágy gumikkal. Van némi elképzelésünk, hogy mit is csináljunk ezzel kapcsolatban, szóval el leszünk foglalva este azzal, hogy javítsunk.”

„Az első gyakorláson elégedettebbek voltunk, amikor a pálya kicsit melegebb volt. Ahogy besötétedett, határozottunk küszködtünk. De a hosszú etapos tempó erősnek tűnt, és ez azért elárulja, hogy az alaptempó megvan az autóban. Csak finomítanunk kell rajta, hogy a Q3-ban jó tartományban legyenek a gumik abban az egy körben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!