Friss hírek

Hamilton nem elégedett a Mercedes motorfejlesztéseivel

Nincs megelégedve a Mercedes idei motorfejlesztéseivel a hatodik világbajnoki címére pályázó Lewis Hamilton – a brit szerint nyilvánvaló, hogy a Ferrari ezen a téren sokkal jobb munkát végzett náluk.

A Mercedes a V6-os hibrid éra bevezetése óta dominál a Forma-1-ben, az elmúlt két évben azonban a Ferrari a motorerőt tekintve utolérte, sőt, idén egyértelműen meg is előzte a német gyártót.

Hamilton a Japán Nagydíjon a harmadik helyen ért célba Valtteri Bottas és Sebastian Vettel mögött, a Ferrari német pilótájánál hiába volt gyorsabb, képtelen volt megelőzni őt.

„Nyilván ott volt nekem Seb szélárnyéka, a DRS és a maximális motorerő, minden. De hihetetlen, mennyire gyorsak” – mondta a Ferrariról a vb-éllovas.

„Ez pedig nagyon-nagyon megnehezíti a dolgunkat, még akkor is, ha egyébként gumielőnyben vagyunk. De egyébként pedig jó dolog, hiszen érdekes versenyeket látunk. Bárcsak szorosabb versenyünk lett volna, de ezen a pályán ez amúgy is nehéz.”

Hamilton azt mondja, a Mercedesnek „van ideje” arra, hogy a 2020-as idény kezdete előtt faragjon a hátrányából a Ferrarihoz képest.

„Ez nem valami jó év számunkra a fő problémát, a motorfejlesztésünket tekintve” – vallotta be.

„Nagyon nehéz dolguk volt a srácoknak, olyan keményen dolgoztak, mint még soha. De egyszerűen nem voltunk olyan sikeresek ezen a részlegen.”

A brit hozzátette, a Mercedes W10-es versenyautójának légellenállása ráadásul elég jelentős, ami tovább növeli a hátrányt az egyenesekben.

„A megbízhatóságunk viszont nagyszerű, és remélhetőleg ez így is marad. Erre természetesen igazán büszkék lehetünk. Nyilván megnyertük most a konstruktőri bajnokságot is. De talán meg fogjuk próbálni csökkenteni egy kicsit az autó légellenállását, ugyanakkor növelni a motorerőt. Biztos vagyok benne, hogy sikerül majd előrelépéseket tennünk a következő idényre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!