Hamilton nem elégedett az egyensúllyal - F1VILÁG.HU

Hamilton nem elégedett az egyensúllyal

HIRDETÉS
A 2. legjobb idővel zárta a Forma-1-es Francia Nagydíj pénteki napját Lewis Hamilton. A brit az autó tempójával elégedett, bár az egyensúly tekintetében még van hová fejlődni.
Fotó: Mercedes

Hamilton a délelőtti gyakorlást az első helyen zárta, a második tréning azonban nem alakult simán számára.

Egyik gyorsköre során autójával megpördült, ráadásul utána gondok támadtak Mercedesével is, ezért sok pályaidőt veszített. Hamiltont ráadásul a versenybírók is beidézték, felmerült ugyanis a gyanú, hogy kicsúszását követően veszélyesen tért vissza a pályára. A stewardok végül úgy döntöttek, nem büntetik a címvédőt.

A Mercedes versenyzője az edzésnap végén azt mondta, összességében elégedett, bár van még hová fejlődniük.

„Nagyon forró nap volt a mai, de a programunk nagy részét sikerült teljesíteni” – mondta elégedetten a bajnoki pontverseny éllovasa.

„Az autó egyensúlyával nehéz dolgunk volt, talán ennek az új aszfalthoz van köze, illetve a nagy meleghez. Ha jól tudom, a pályahőmérséklet ma elérte az 55-60°C-ot is.”

„Alapvetően az autó tempója igazán jó, csak az egyensúlyon kell még finomítanunk. A második edzésen nem futottam valami jó kört, a 3-as kanyarban volt egy nagy kicsúszásom, amiről azt gondoltam, szépen megfogtam. De aztán volt egy kisebb gond az erőforrással is, ezért be kellett mennem a garázsba. De egyébként elég sima napunk volt, nem voltak különösebb problémák.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!