Friss hírek

Hamilton nem élné túl Leclerc csapattársaként?

A Forma-1 korábbi teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone szerint Charles Leclerc mellett a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton is háttérbe szorulna – ugyanúgy, ahogy Sebastian Vettel a Ferrarinál.

Leclerc 2018-ban érkezett meg a Forma-1-be, tavaly pedig már a Ferrari versenyzőjeként bizonyíthatott. A monacói tehetség a legtöbb pole-t szerezte az idény során, és két győzelmet is bezsebelt – az egyiket a Ferrari otthonában, Monzában.

Eközben Sebastian Vettel sokat küszködött az év során, ráadásul a pontversenyben is hátrébb végzett, mint fiatal csapattársa.

Bernie Ecclestone szerint Vettel továbbra is a sportág egyik toppilótája, még ha szenvedett is az elmúlt idényben.

„Egy kicsit letért az útról, de vajon miért? Talán azért, ahogy a csapatnál kezelték” – mondta a 89 esztendős üzletember.

„Gyakorlatilag első számú versenyző volt a csapatnál. Aztán hirtelen, a semmiből megérkezett egy srác, akiről addig senki sem hallott, és a Ferrarinál mindenki szerelmes lett belé!”

„Közel állok Vettelhez, és nem nagyon szoktunk ilyen dolgokról beszélni, de szerintem a dolgok mögött az áll, hogy egy kicsit háttérbe lett szorítva – persze ezt ő soha nem mondaná.”

Ecclestone szerint jelenleg Vettel, Hamilton és Max Verstappen a Forma-1 legjobb pilótái, ám utóbbi két versenyző esetében nagyon fontos, hogy maximális támogatást kapnak csapataiktól.

„Ezek a srácok annyira jók, amennyi támogatást kapnak! Lewis maximális támogatást kap. Semmi sem hiányzik mögüle.”

Ecclestone szerint ha Hamilton a Ferrarihoz szerződne, nem élvezne olyan státuszt, mint most, a Mercedesnél.

„Azt gondolom, ha a Ferrarihoz szerződne, és második számú, illetve már-már első számú versenyzőjük [Leclerc] továbbra is ilyen jól teljesítene, nem élné túl ott.”

„Ha ugyanis ennyire beleszerettek Leclerc-be, ez történne. Elásnák őt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Ajánlott híreink
Hamilton nem élné túl Leclerc csapattársaként?
Verstappen: Egy Mercedesszel is 2 tizeddel gyorsabb lennék Hamiltonnál
Marko: Gasly nem megy az Alpine-hoz, de a Red Bullhoz se
Rosberg nem akar F1-es csapatfőnök lenni
Ajánlott híreink

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!