Friss hírek

Hamilton: Nem értem, Verstappen miért fékezett előttem

Lewis Hamilton, a Mercedes vb-esélyese „hihetetlenül kemény” versenynek nevezte az F1-es Szaúd-arábiai Nagydíj futamát, ahol végül győzni tudott Max Verstappen előtt, így pontegyenlőséggel érkezhetnek meg a szezonzáróra.

Óriási izgalmakat és fordulatokat tartogatott a Szaúd-arábiai Nagydíj versenye Hamilton és Verstappen között, végül azonban a Mercedes versenyzője állhatott a dobogó legfelső fokára. 

A két pilóta ütközött is a futam során, valamint több alkalommal keveredtek szoros csatába egymással, így hihetetlen izgalmakat éltek át az 50 körös versenyen. 

„Régóta versenyzem már, de ez hihetetlenül kemény volt” – nyilatkozta Hamilton a futamot követően, amikor még próbálta feldolgozni a történteket. „Megpróbáltam annyira észszerű és kemény lenni, amennyire csak tudtam, és minden tapasztalatommal megpróbáltam a pályán tartani az autót és tisztán versenyezni.”

„Nehéz volt. Sok mindent dobáltak ránk, szóval büszke vagyok mindenkire” – folytatta. 

„A Red Bullnak megvan a nyers tempója, nehéz megelőzni őket, de lenyűgöző munkát végeztünk. Valtteri is remek munkát végzett a csapat számára és ez igaz minden srácra és lányra a gyárban is.”

„Ez egy lenyűgöző esemény volt, nagyon kedvesek az emberek. A pálya fenomenális, fizikailag és mentálisan is nagyon nehéz, de nem is akarnánk, hogy ez másképp legyen.”

Verstappen egy korábbi előzési manővere miatt maga elé akarta engedni Hamiltont, azonban ekkor a brit hátulról nekiütközött a Red Bullnak. A hétszeres világbajnok elmondta, nem tudta, pontosan mi történik, és szerinte Verstappen túl hirtelen fékezett le előtte. 

Nem értem, miért lépett ilyen keményen a fékre, szóval belerohantam hátulról. Egy kicsit zavart keltő helyzet volt” – mondta. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!