Friss hírek

Hamilton nem érzi úgy, hogy bocsánatot kell kérnie, de aggódott Verstappenért

A Forma-1-es Brit Nagydíjon 99. győzelmét szerző Lewis Hamilton azt mondja, nem érzi úgy, hogy bocsánatot kellene kérnie Max Verstappentől, ugyanakkor aggódott, amikor megtudta, hogy a holland kórházba került.

A két versenyző a Brit Nagydíj nyitókörében ütközött össze, a baleset után Hamilton folytatni tudta a versenyt és végül győzött, Verstappen viszont a gumifalnak csapódott és kiesett.

Bár nem szenvedett komoly sérüléseket, a hollandot a közeli kórházba szállították kivizsgálásra, nemrég pedig közösségi oldalán üzent, és azt mondta, „tiszteletlennek és sportszerűtlennek” tartja, ahogy Hamilton a győzelmét ünnepelte vasárnap.

Hirdetés
 

A versenyen történtekkel kapcsolatban Hamilton azt mondta, nem érzi úgy, hogy elnézést kellene kérnie.

„Nem gondolom, hogy abban a helyzetben vagyok, hogy elnézést kellene kérnem valamiért. Azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk” – mondta a hétszeres világbajnok.

„Hallottam, hogy Max kórházban van, és ez határozottan aggaszt. Egyikünk sem akarja soha, hogy bármelyikünk megsérüljön, ez soha nem áll szándékomban, szóval remélem, hogy jól van.”

„Meg fogom keresni őt, hogy lássam, rendben van-e, hamarosan pedig újra harcba szállunk. Sok kemény verseny vár még ránk, és meg kell tanulnunk tisztességes egyensúlyt kialakítani.”

Hamilton hozzátette, nem gondolja úgy, hogy megérdemelte azt a 10 másodperces időbüntetést, amit a baleset okozásáért kapott.

„Nem értek egyet a versenybírókkal, de elfogadom és teszem a dolgom. Nem fogok siránkozni miatta, mindenkinek más véleménye lesz az esetről. Nem igazán érdekel, mint gondolnak az emberek. Teszem, amit teszek, és nagyon örülök a mai napnak.”

Hamilton reagált a Red Bull csapatfőnökének nyilatkozatára is. Christian Horner a leintés után „értéktelennek” nevezte a brit győzelmét.

„Nem érzem értéktelennek” – mondta a 99. F1-es győzelmét szerző brit. „2000 ember dolgozik hihetetlenül keményen a csapatomban, nem csak rólam szól ez a dolog. Természetesen nem így szeretném, hogy történjenek a dolgok a versenyen.”

„Biztos vagyok benne, hogy dúlnak most az érzelmek, tudom, hogy milyen pontokat veszíteni, és ilyen helyzetben lenni. Szóval egyáltalán nem érzem így.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!