Orosz Nagydíj

Hamilton nem fog kockáztatni a hétvégi versenyen

A McLaren brit pilótája, Lewis Hamilton elmondta, hogy nem fog kockáztatni a hétvégi Kínai Nagydíjon, azonban hozzátette, minden erejével azon lesz, hogy megszerezze a győzelmet és közelebb kerüljön a vb-címhez Sanghajban.

A McLaren brit pilótája, Lewis Hamilton elmondta, hogy nem fog kockáztatni a hétvégi Kínai Nagydíjon, azonban hozzátette, minden erejével azon lesz, hogy megszerezze a győzelmet és közelebb kerüljön a vb-címhez Sanghajban.

Hamilton úgy érkezett meg Kínába, hogy az elmúlt futamnak helyet adó Fujiban egyetlen pontot sem szerzett, miután az első kanyarban történt manőveréért büntetést kapott, majd ütközött Felipe Massával.

Mindezek ellenére Hamilton feltüzelve érkezett meg Sanghajba, ahol elmondása szerint ismét mindent megtesz majd a győzelem érdekében, ám hozzátette: feltéve, ha az nem jár különösebben nagy kockázattal.

“Ugyanúgy készülünk a hétvégi versenyre, mint a korábbiakra. Nem fogunk kockáztatni, azonban támadni fogunk amennyire csak lehet, hogy megnyerhessük a futamot” – mondta Hamilton a riportereknek Kínában.

“Ha egy olyan pozícióban leszek, melyben értékes pontokat szerezhetek, akkor szükségtelen kockázatos manőverbe kezdeni, ezért nem is fogok ilyet tenni.”

“Mindig fontos, hogy gyors legyél, de nem szükségszerű, hogy a leggyorsabb autó győzzön. Gyorsnak lenni jó dolog, de mindenképpen meg kell próbálnod higgadtnak maradni” – folytatta a brit versenyző.

Hamilton ugyan elmondta, hogy nem akarja mindenáron ezen a hétvégén bezsebelni a bajnoki címet, mindent megtesz annak érdekében, hogy jóvátegye a Japán Nagydíjon történteket.

“Úgy állok hozzá a dolgokhoz, hogy nem feltétlenül a győzelemre hajtok. A tavalyi évben gondoltam arra, hogy milyen könnyen megszerezhetem a vb-címet ezen a versenyen. Azonban most a tényeket nézem: két verseny hátra van még az idei bajnokságból, és fontosnak tartom, hogy harcoljunk azon a két versenyen, és mindkettőn célba érkezzünk.”

“Nem gondolom azt, hogy mindent most, ezen a hétvégén kellene eldöntenem. Azonban mindenképpen helyre szeretném hozni az elmúlt héten történteket, bizonyítani szeretnék magamnak, és a csapatomnak” – tette hozzá Hamilton.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS