Hamilton nem fogadott szót a Mercedesnek

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője nem engedelmeskedett csapatának, és kérésük ellenére megpróbálta megfutni a Francia Nagydíj leggyorsabb körét a futam végén.

Hamiltonnak néhány körrel a Francia Nagydíj versenyének vége előtt elmondták, hogy Sebastian Vettelnek van egy „ingyen” kiállása, így minden bizonnyal meg fogja próbálni teljesíteni a futam leggyorsabb körét, hogy megszerezze az ezért járó plusz egy pontot. 

A brit pilótának ekkor már látszódtak is az abroncsain, hogy azok egyáltalán nem frissek –már 29 kört teljesített velük, ennek ellenére ő is ráhajtott a leggyorsabb körre: ez akkor sikerült is neki, ám Vettel végül jobb időt futott a friss lágy gumikkal. 

Hirdetés
 

A csapat Vettel kiállásakor szólt Hamiltonnak, hogy ne próbálkozzon, mert a német friss, lágy abroncsokkal meg fogja futni a leggyorsabb kört – a brit azonban először nem reagált. Ezután még egyszer szóltak neki, hogy a ferraris már „gyorskörén” van, a Mercedes-pilóta azonban így reagált: „Hallom, de ha nem sikerül neki, akkor nekem meglehet.” 

Hamilton a futam végén csapatának is elmondta, hogy nem szabad kishitűnek lenni – hiszen nem sokkal maradt el Vettel legjobb idejétől: mindössze 24 századmásodperc volt a különbség

„Úgy gondolom, soha nem szabad feladni, és lemondani arra gondolva, hogy ’ez nem lehetséges’” – mondta Hamilton a Motorsport.com-nak. „Egy extra pont elérhető volt. Természetesen a srácok nem tudhatják, hogy hogy érzem magam az autóban, de én úgy éreztem, még van azokban a gumikban, és már csak egy kör volt hátra.”

„Úgy voltam vele, hogy megpróbálom, gyerünk. Még a köröm alatt is mondták, hogy ’nyugi, neki új gumijai vannak, nincs esélyed, hogy legyőzd.’ De amennyire egy versenyző őrült, én is úgy gondoltam, hogy odaérhetek.”

„Nem gondoltam bele, hogy ennyire közel leszek – voltak dolgok, amit még megtehettem volna, hogy sikerüljön. Nem hiszem, hogy tökéletes köre volt, nem hiszem, hogy mindent beleadott, vagy ilyesmi. Úgy gondolom, ez tanulságos volt számunkra, hogy semmit nem szabad készpénznek venni, és nyomni kell.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton nem fogadott szót a Mercedesnek
Wolff a koncepcióváltásról: Egy emeletes buszt is lemásolnánk, feltéve, hogy gyors!
Haraggal váltak el? Hamilton reagált az edzőjével való szakításra!
Perez: Van aggodalom a Red Bullnál is a megbízhatóság miatt
Az Alpine sportigazgatója változtatna az Alonsón is kifogó szabályon

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!