Orosz Nagydíj

Hamilton nem foglalkozik Alonsóval

Lewis Hamiltont hidegen hagyja egykori csapattársa, Fernando Alonso azon kijelentése, miszerint segíteni fog legnagyobb riválisának, Felipe Massának a bajnoki cím megszerzésében, és elmondta, csakis saját feladatára koncentrál a hétvégi Kínai Nagydíj előtt.

Lewis Hamiltont hidegen hagyja egykori csapattársa, Fernando Alonso azon kijelentése, miszerint segíteni fog legnagyobb riválisának, Felipe Massának a bajnoki cím megszerzésében, és elmondta, csakis saját feladatára koncentrál a hétvégi Kínai Nagydíj előtt.

A McLaren brit versenyzője, aki öt ponttal előzi meg Massát a bajnokságban, kemény csatákat vívott – mind a pályán, mind azon kívül – Alonsóval még a 2007-es szezonban, így a spanyol nem csoda, hogy riválisait támogatja a szezon hajrájában.

“Nincs különösebb véleményem minderről” – mondta Hamilton, mikor Alonso kijelentéséről kérdezték Sanghajban.

“A saját munkámra koncentrálok. Ha versenyképesek tudunk lenni a hétvégén, akkor mindent megteszünk majd azért, hogy pontokat szerezzünk, és ismét az élre kerüljünk. Amit pedig a többiek tesznek, az csakis tőlük függ.”

Ahelyett, hogy Alonso kijelentésére reagált volna, Hamilton nagyon okosan a Renault elmúlt időben mutatott egyre javuló formájáról kezdett el beszélni, aminek eredményeképp a kétszeres világbajnok megnyerhette az elmúlt két futamot.

“Fantasztikus munkát végeztek, és jó őket újra ilyen jónak látni. Az elmúlt két évben hihetetlenül keményen dolgoztak, aminek meg is van az eredménye” – mondta a brit. “Nem lepett meg, hogy ennyire jól teljesítenek, és biztos vagyok abban is, hogy nagyon keményen fognak hajtani minket a hétvégén.”

Hamiltonnak nincsenek szép emlékei Kínáról, hiszen a tavalyi évben itt úszott el számára a bajnoki cím, mikor borzalmasan elkopott abroncsain nem tudta bevenni a boksz bejárata előtti ívet, és a sóderágyban ragadt.

Arra a kérdésre, hogy mit tanult az esetből, Lewis a következőket felelte: “A tavalyi évből azt tanultam, hogy mindig előre kell tekinteni, még akkor is, ha ilyen dolgok történnek, és természetesen el kell kerülni a sóderágyat ezen a ringen.”

“Az elmúlt hétvégéből pedig számos pozitív dolgot hoztam magammal. A csapat hozzáállásával sincsen gond, együtt hibázunk, és együtt is lépünk túl a dolgokon” – folytatta Hamilton, aki a történtek ellenére sem változtat a versenyekhez való hozzáállásán.

“Minden a régi. Itt is a lehető legjobb munkát szeretném végezni. Az autó versenyképes, nagyon gyorsak voltunk ezen a pályán a tavalyi évben, és talán az idei autónkkal még eredményesebbek lehetünk, de nem lesz egyszerű a hétvége. Keményen kell dolgoznunk, és a lehető legjobb munkát kell végeznünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS