Friss hírek

Hamilton nem foglalkozik az őt kritizálókkal

A McLaren bajnoki éllovasa, Lewis Hamilton kijelentette, annak ellenére is higgadtan készül a szezon utolsó versenyeire, hogy Robert Kubica kritikus szavakkal illette őt agresszív vezetési stílusa miatt.

A McLaren bajnoki éllovasa, Lewis Hamilton kijelentette, annak ellenére is higgadtan készül a szezon utolsó versenyeire, hogy Robert Kubica kritikus szavakkal illette őt agresszív vezetési stílusa miatt.

Hamilton hét ponttal előzi meg legnagyobb riválisát, Felipe Massát, miközben már csak három futam van hátra az idei bajnokságból. Bár egyre nagyobb a rá nehezedő nyomás, a brit versenyző biztos abban, hogy mindez nem fog kihatni a teljesítményére a hajrában.

“Őszintén szólva elég nyugodt vagyok így a szezon végén” – mondta Hamilton a riportereknek Fujiban. “Hazamentem, és nagyon jól éreztem magam otthon. Nem aggódom az utolsó három futam miatt.”

“Visszatértem, beültem az autóba és ugyanolyan jól vezetek, mint bármikor, így úgy érzem, hogy felülkerekedhetek a dolgokon. Semmi miatt nem aggódom. Mindössze annyi a dolgunk, hogy elkerüljük a hibákat, és mindig, minden esetben kihozzuk magunkból a maximumot.”

Hamilton célkeresztben találta magát a Japán Nagydíj előtt, ugyanis jó barátja, Robert Kubica a német sajtónak kritikus szavakkal illette vezetési stílusát, ami elmondása szerint néha súrolja, vagy akár túl is megy a sportszerűség határán.

“Kétféle módon vezethetsz. Agresszív lehetsz, de fair, vagy túl agresszív, és túl magabiztos” – mondta Kubica pénteken Fujiban.

“Amit Lewis Monzában művelt, az túl sok volt. Levágta az utat Timo Glock előtt, és a fűre kényszerítette. Fernando Alonsónak is el kellett vennie a lábát a gázról az egyenesben, mert Lewis túlságosan agresszíven támadott. Ez tarthatatlan.”

“Ez túlságosan veszélyes. Megemlítettük ezt a versenyzői eligazításon, és szerintem mindenkinek ez a véleménye. Azonban beszélhetünk erről, ha valaki meg van győződve arról, hogy így kell vezetnie. Ez ellen nem tudunk mit tenni. Ezért vannak a büntetések. Monzában büntetés járt volna Lewisnak.”

Hamiltont azonban hidegen hagyja mindez, és elmondta, most csak az számít, hogy megnyerje a bajnokságot a McLarennek.

“Nem érdekel, hogy mit gondoltak a többiek” – mondta. “Azért vagyok itt, hogy a saját dolgomat csináljam. A csapatomat, magamat, a családomat, és az országomat képviselem, és ezt a lehető legjobb módon szeretném tenni. Mindig lesznek olyan legyőzöttek, akik nem különösebben örülnek a dolgok alakulásának, de ez a versenyzés.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!