Friss hírek

Hamilton: Nem foglalkozok a bajnokság állásával

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője úgy gondolja, a Red Bull egyértelmű előrelépéseket tett az elmúlt versenyeken, így képtelenek voltak tartani a tempójukat az F1-es Stájer Nagydíj versenyén.

Sima győzelmet aratott Max Verstappen a Stájer Nagydíj versenyén, és habár Lewis Hamilton a 2. helyen ért célba, a futam során nem volt valódi esélye arra, hogy felvegye a versenyt a Red Bull-lal. 

„Ez igazából egy kicsit magányos verseny volt. Megpróbáltam tartani a tempót a srácokkal, de a sebességük miatt, és mivel nyilvánvalóan nagy javulást értek el az elmúlt néhány versenyen, lehetetlen volt tartani a lépést” – mondta Hamilton a futamot követően. 

„Nem tudom, hol veszítjük az időt, de úgy gondolom, hogy versenytávon ők egy kicsit jobbak, folyamatosan képesek előhúzni ezeket a köröket.”

„És nyilván az egyenesekben sokat veszítünk, legalábbis így érzem. De ennek ellenére csapatként ma jó pontokat szereztünk, és tovább kell dolgoznunk.”

Hamilton hozzátette, mindenképpen szükség van arra, hogy finomhangoljanak az autón, és ne hagyják, hogy a Red Bull ellépjen tőlük. 

„Javítanunk kell a teljesítményen, valamilyen fejlesztés kell, nyomnunk kell. Nem tudom, hogy csak a hátsó szárny miatt van-e, vagy a motort fejlesztették, akármi is az, de nekünk találnunk kell még egy kis teljesítményt” – mondta. 

Verstappen a Stájer Nagydíjon tovább növelte előnyét a világbajnoki pontversenyben, már 18 ponttal vezet Hamilton előtt. 

„Megpróbálok ezzel nem foglalkozni, úgy értem, egyszerűen gyorsabbak, szóval nem sokat tudok tenni ebből a szempontból” – mondta a brit. „A lehető legjobb munkát kell végeznem minden hétvégén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!