Hamilton nem hajszolja a 7 világbajnoki címet - F1VILÁG.HU

Hamilton nem hajszolja a 7 világbajnoki címet

HIRDETÉS
Fotó: Singapore GP

A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton azt mondja, nem fog kétségbe esni akkor, ha nem sikerül megdöntenie Michael Schumacher hét világbajnoki címmel szerzett rekordját a Forma-1-ben.

Hamilton eddig 3 vb-elsőségnél tart – egyet még 2008-ban szerzett a McLarennel, a Mercedesszel pedig 2014-ben és 2015-ben ért fel a csúcsra.

A brit versenyző nemrég beállította, majd meg is döntötte Schumacher pole pozíciós rekordját, a 7 bajnoki címtől azonban Hamilton még messze jár.

„Hogy őszinte legyek, lépésről lépésre haladok” – mondta Hamilton.

„Épp elég nehéz egy világbajnoki címet megnyerni. A negyedikért is megszenvedek! Hogy őszinte legyek, elég világos a dolog számomra. Ki tudja, hogy lesz-e bárki is, aki közel tud kerülni Michaelhez? 7 világbajnoki cím – őszintén szólva én nem igazán akarom ezt hajszolni.”

A Mercedes versenyzője ezzel együtt hozzátette, soha ennyire nem élvezte még a versenyzést a Forma-1-ben.

„Jobban imádok vezetni, mint valaha. Úgy érzem, soha nem voltam még ilyen jó. Sokkal jobb versenyzőnek érzem magam, ami nagyszerű érzés. Élvezem a kihívást. Jó, hogy a Ferrari és a Red Bull a kihívónk idén, mert valóban ki kell hozni magunkból a legtöbbet, és dolgoznunk kell a gyengeségeinken.”

„De minden egyes szezon végén gondolni kell a jövőre is. Én egy 5 éves tervben gondolkodom, de persze minden évben módosítja az ember, és hozzáad még egy évet.”

Bár Schumacher pole-pozíciós rekordját Hamilton megdöntötte, győzelmek tekintetében még jócskán le van maradva a némettől: Schumacher F1-es pályafutása során 91 elsőséget szerzett, Hamilton eddig 60-nál jár.

Hirdetés

„A győzelmeket már sokkal izgalmasabb hajszolni. A rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket, szóval egyszer valakinek sikerülni fog. Hogy én leszek-e az, azt nem tudom megmondani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!