Hamilton: Nem hiszek abban, hogy a határ a csillagos ég! - F1VILÁG.HU

Hamilton: Nem hiszek abban, hogy a határ a csillagos ég!

HIRDETÉS
A futamgyőzelmek számát tekintve a Forma-1 történetének legeredményesebb versenyzőjévé vált vasárnap, a Portugál Nagydíjon Lewis Hamilton. A brit versenyző 92. futamgyőzelmét szerezte, a verseny után pedig csapatát, a Mercedest méltatta.
2020 Portuguese Grand Prix, Sunday - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes

Hamilton 2013-ban csatlakozott a Mercedeshez, azóta pedig 5 világbajnoki címet nyert a csapattal, és jó úton halad afelé, hogy idén megszerezze 7. vb-trófeáját is.

A most 35 esztendős versenyző eddig 262 F1-es versenyen állt rajthoz, futamai 35,11 százalékán diadalmaskodott. Hogy meddig juthat el még, azt ő sem tudja megmondani – egyelőre viszont azt érzi, ereje teljében van.

„Alapvetően nagyon büszke vagyok arra a munkára, amit el tudtam vasárnap végezni, mint ahogy arra is, amit kollektíven a csapattal végeztünk. Eszembe jutottak a kezdetek, amikor csatlakoztam a csapathoz, amikor eldöntöttem, hogy csatlakozom a Mercedeshez, és hogy mit is értünk el azóta” – mondta Hamilton a portimaói verseny után.

„Gondoltam-e, hogy eddig eljutunk? Tudtam, hogy megnyerhetjük a világbajnokságot. De hogy számítottam-e arra, hogy ennyit megnyerünk? Nem. Gondoltam-e, hogy ennyi futamon sikerül győznünk? Természetesen nem.”

„Fenomenális időszak ez számunkra, és a nagyszerű dolog az, hogy nemcsak én élek a történelemmel, hanem az egész csapat is, és szerintem mindenki pontosan tudja, mennyire a részesévé váltunk, szóval hihetetlenül hálás vagyok a csapattársaimnak.”

Arra a kérdésre, hogy vajon meddig juthat még, Hamilton kifejtette: „Nem hiszek abban, hogy a határ a csillagos ég. Ez csak egy mondás. Azon múlik, mennyire akarjuk, mennyire akarjuk folytatni a felemelkedést.”

„Minden verseny olyan, mintha az lenne az első. Nem tudom, ennyi futam után hogyan lehetséges ez, de számomra ugyanolyan kihívást jelent, mint az első, és még sok dolgunk van.”

„Fizikailag erősnek érzem magam, és az ember gondolkodik azon, mikor kezd el veszíteni a teljesítményből. De ma megmutattuk, hogy még nem.”

Hamilton azt mondja, amikor rajthoz áll egy versenyen, nem a rekordokra gondol – bár simának tűnt a Portugál Nagydíj is számára, valójában rengeteg feladat várt rá.

Hirdetés

„Amikor rajthoz állok egy versenyen, soha nem gondolkodom a számokon. Nem hagyom, hogy ez beférkőzzön a gondolkodásomba. Ez a pálya nagyon-nagyon sima, rengeteget küszködtünk a gumihőmérséklettel, minden erről szól. Rengeteg különböző ívet kipróbáltam, próbáltam új íveket felfedezni, ami jól működött.”

„A szélirány nagyon-nagyon trükkös volt, rengeteg volt a keresztszél, a szembeszél és a hátszél. Voltak helyek, ahol ezeket a magad javára tudtad fordítani, de máshol nem.”

„A verseny során azt éreztem, hogy minden egyes körben egyre többet és többet tanulok a pályáról.”

Hamilton előnye jelenleg 77 pont a tabellán csapattársával, Valtteri Bottasszal szemben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!