Hamilton: Nem igaz, hogy haragszom a csapatomra! - F1VILÁG.HU

Hamilton: Nem igaz, hogy haragszom a csapatomra!

HIRDETÉS
Közösségi oldalán tett közzé egy üzenetet a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton azok után, hogy a vasárnapi Török Nagydíjat követően meglehetősen frusztráltan nyilatkozott a Mercedes taktikájával kapcsolatban.
2021 Dutch Grand Prix, Saturday - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton Mercedes

Hamilton motorcseréje miatt a 11. helyről rajtolt Isztambulban, végül pedig csak az 5. helyen ért célba. Pedig a verseny egy pontján a 3. helyen is autózott a használt intermediate-abroncsokkal.

Hamilton abban bízott, felszárad a pálya, így a futam végén akár a slick-gumikat is feltehetik majd, ám kiderült, erre nem lesz esélyük. Ekkor a Mercedes úgy döntött, behívja őt a bokszba friss köztes esőgumikért. A címvédő ekkor csúszott vissza az 5. pozícióba.

A verseny után Hamilton azt mondta, ő vállalta volna a kockázatot, és végigment volna kiállás nélkül a versenyen, ezért frusztrált a Mercedes döntése miatt. Ma azonban Instagram-oldalán üzent: nem haragszik csapatára.

„Olvastam ma reggel a sajtóban, hogy egy kicsit nagy feneket kerítettek a tegnapi versenyen történt incidensnek, hogy mikor is álljak a bokszba” – írta közösségi oldalán a címvédő. „Nem igaz, hogy haragszom a csapatomra.”

„Csapatként keményen dolgozunk azon, hogy a lehető legjobb stratégiával álljunk elő, de a verseny előrehaladtával hirtelen döntéseket kell hozni, mivel rengeteg tényező változik folyamatosan.”

„Tegnap vállaltuk a kockázatot, kint maradtunk, bízva abban, hogy felszárad a pálya, de nem így lett. Én szerettem volna kockáztatni, és elmenni a verseny végéig, de az én döntésem volt az, hogy kint maradjunk, és nem működött. Végül kiálltunk, és ez volt a legbiztonságosabb megoldás.”

„Tanulunk belőle. Együtt nyerünk és veszítünk. Soha ne várjátok tőlem, hogy mindig udvarias és higgadt legyek a rádión keresztül, amikor versenyzem. Mindannyian nagyon szenvedélyesek vagyunk, és ennek hevében kicsúszhatnak ilyenek, mint az összes versenyző esetében. A szívemet és a lelkemet is kiteszem a pályára, ez a tűz juttatott el engem idáig, de minden harag gyorsan eloszlik, és át is beszéltük. Már a következő versenyre fókuszálunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!