Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Hamilton: Nem igazságos, hogy Vettel Bottas előtt végzett

Lewis Hamilton nem tartja igazságosnak, hogy Sebastian Vettel csapattársa, Valtteri Bottas előtt végzett az F1-es Francia Nagydíjon, mivel a rajt utáni balesetért a német okolható.

Vettel és Bottas a rajtot követően ütköztek össze, amiért a német versenyző 5 másodperces büntetést kapott – Niki Lauda korábban már úgy nyilatkozott, szerinte nagyon enyhe szankciót szabtak ki a versenybírák.

Hamilton a futamot követően, a dobogós ünneplés előtt nézte vissza a történteket, ám az alapján úgy gondolja, hogy Vettelnek súlyosabb büntetést kellett volna kapnia, hiszen Bottas előtt végzett – pedig tönkretette a versenyét.

„Nem láttam részleteiben, valamit gyorsan visszajátszottak a képernyőn” – mondta Hamilton. „Ez kiábrándító a csapat számára, mert esélyünk volt egy első és egy második helyre, ez volt a végső cél. Valtteri remek munkát végzett egész hétvégén, ahogy azt idén egész évben így teszi.

„Mindannyian olyan keményen nyomjuk az első kanyarban, amennyire csak tudjuk, de ha valaki tönkreteszi a versenyed, egy hiba miatt, és visszajöhet eléd, és előtted is végezhet, az nem igazságos. Ha valakit kiteszel a versenyből, akkor nem szabad előtte végezned.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!