Friss hírek

Hamilton: Nem ilyen F1-es bajnokságra vágytam

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka elárulta, egyáltalán nem vágyott az ideihez hasonló Forma-1-es bajnokságra, sokkal jobban szeretné, ha kerék-kerék elleni csatákat vívhatna ellenfeleivel.

Jelenleg csupán Valtteri Bottasnak van esélye arra, hogy a pályán utolérje és csatázzon Lewis Hamiltonnal, azonban a brit előnye már csapattársával szemben is 30 pont, vagyis ha a hatszoros világbajnok kiesik egy versenyen, és Bottas győz, akkor is ő marad a világbajnoki tabella élén. 

Hamiltont megkérdezték, számára milyen érzés az, hogy ekkora előnyben van a többiekkel szemben, és a brit elárulta, egyáltalán nem vágyott erre. 

„Egészen őszintén: ízig-vérig versenyző vagyok. A gokartban is sok kerék-kerék elleni csatát vívunk. Mindig ez lelkesített, és emiatt keltem fel reggelente az ágyból” – mondta Hamilton. „Ez határozottan nem az a világbajnoki küzdelem, amit reméltem.”

„Sokkal-sokkal jobban szeretném, ha egy szuper szoros csata lenne ezzel a két sráccal itt, mert ez motivál. Hogy tényleg mindent bele kelljen adni. Úgy gondolom, ennek ellenére hozom azokat a köröket, amiket elvárnak, de ez nem egy szoros csata az időmérőn Maxszal vagy Charles-lal. Nagyon-nagyon remélem, hogy a jövőben szorosabb lesz.”

A brit elmondta, nem ők tehetnek arról, hogy ilyen fölényük van – a hibát a szabályalkotókban kell keresni, és ő is bízik benne, hogy 2022-től változik a jelenlegi helyzet. 

„Ez a szabályokon múlik. Végső soron minden csapatnak megadják őket. Ez nem a mi hibánk” – nyilatkozta Hamilton. 

„Azokra az emberekre kell figyelni, akik a sportot vezetik, hogy a szabályok tekintetében végezzenek jobb munkát. Úgy gondolom, van néhány jel… Ross [Brawn] olyan autót mutatott nekünk, amellyel szorosabb lehet a mezőny. Remélhetőleg nem olyan lassú, mint egy GP2-es autó, és aztán remélhetőleg a gokarthoz hasonló versenyeket teljesíthetünk a jövőben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!