Hamilton nem kap különleges bánásmódot - F1VILÁG.HU

Hamilton nem kap különleges bánásmódot

HIRDETÉS

Nem fog kivételezni a Mercedes csapata a 2008-as év világbajnokával, Lewis Hamiltonnal – szögezte le a brackley-i gárda csapatfőnöke, Ross Brawn, aki szerint jó párost alkotnak majd a brit versenyzővel.


Nem fog kivételezni a Mercedes csapata a 2008-as év világbajnokával, Lewis Hamiltonnal – szögezte le a brackley-i gárda csapatfőnöke, Ross Brawn, aki szerint jó párost alkotnak majd a brit versenyzővel.

A Mercedes pénteken jelentette be, hogy leszerződtette a McLaren versenyzőjét, aki így 2013-ban Nico Rosberg csapattársaként folytatja pályafutását.

Ross Brawn elárulta, Hamilton egyenlő bánásmódot akart csapaton belül, így nem kérte, hogy bármiféle előnye is legyen csapattársával szemben.

„Lewis egyáltalán nem kért kiemelt bánásmódot, egyenlőségre vágyott” – mondta Brawn az Autosportnak.

„Igazán kellemes volt, hogy nem kért semmi ilyet. Lewis egyszerűen egyenlő bánásmódra számít a csapatnál, és mi is ezt szeretnénk biztosítani.”

„Viszonylag rövid beszélgetést folyt ebben a tekintetben, és lenyűgözött, hogy pozitívan elfogadta ezt az álláspontot, és nem ragaszkodott semmi olyanhoz, amit a csapatnak nehéz lett volna biztosítani. Valójában egyáltalán nem okozott ez vitát, mert Lewis nem kért ilyet. Ha viszont így lett volna, mi valószínűleg nem akartuk volna biztosítani ezt.”

Brawn hozzátette, úgy érzi, Hamilton és Rosberg kiválóan együtt tud majd dolgozni a csapatnál.

„Ők ketten remek ex-kollégák és barátok, és tudom, hogy elég gyakran utaznak együtt a versenyekre is. Egyáltalán nem várok semmiféle problémát. Nyilvánvalóan megpróbálják megverni majd egymást, mert ez az, amit tenniük kell, hiszen nincs szükségünk egy olyan pilótára, aki nem akarja legyőzni a csapattársát. Persze fontos, hogy ez megfelelően működjön.”

A szakember elismerte, kicsit aggódik Hamilton beilleszkedése miatt, hiszen az angol élete nagy részét a McLaren csapatánál töltötte.

Hirdetés

„Biztos vagyok abban, hogy remek támogatást kapott a McLarennél, de amíg el nem kezditek a közös munkát, addig nem tudsz megismerni senkit igazán. Persze megvan a nézőpontunk arra vonatkozóan, hogy miképp álljunk hozzá dolgokhoz, és úgy tűnik, hogy ez megegyezik Lewis hozzáállásával is. Tehát optimista vagyok, erős csapat leszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!