Friss hírek

Hamilton: Nem kell, hogy Rosberg barátja legyek

A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton elárulta, esze ágában sincs jóban lenni csapattársával, Nico Rosberggel.


A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton elárulta, esze ágában sincs jóban lenni csapattársával, Nico Rosberggel.

A két versenyző között idén is nagy feszültség dúlt a Mercedes csapatán belül, a bajnoki címet végül Hamilton nyerte meg újra, Rosberg pedig be kellett, hogy érje az ezüstéremmel.

Hirdetés
 

Hamilton azt mondja, nem sok esélyt lát arra, hogy újra felhőtlen lesz a viszonya Rosberggel – legfeljebb akkor, ha már mindketten visszavonultak.

„Amikor gyerekek voltunk, barátok voltunk, ennyi. Nem arról van szó, hogy a közelmúltban még nagyon közeli barátok voltunk – mert nem voltunk” – mondta Hamilton az Autosportnak.

„A média általában próbálja felnagyítani a kapcsolatunkat, próbálja barátságként feltüntetni azt – komolyabbnak tünteti fel, mint amilyen valójában volt.”

„Nicónak megvan a baráti köre, mint ahogy nekem is. Nem vacsorázunk együtt, nem járunk közösen bulizni, nem akarunk közösen filmet nézni – nem akarunk együtt lógni.”

„Komoly vetélytársak voltunk idén is, ő meg akar verni engem, én pedig le akarom győzni őt. Biztos vagyok benne, hogy le fogunk ülni egymással, ha majd visszavonultunk, és jót nevetünk az összes ilyen sz*rságon.”

„Üldögélünk majd, a gyerekeink együtt játszanak. De most nem tartunk itt, és nem is kell, hogy így legyen.”

Hamilton mindazonáltal tudja, a csapat érdekében fontos, hogy jól együttműködjenek Rosberggel.

„A legtöbb sportág esetében komoly versengés zajlik. Nézzék csak meg Serena Williamst! Ha a címekért harcol, bárkivel is küzd, az nem lesz a legjobb barátja. A Forma-1-ben viszont az embernek van egy csapattársa, a prioritás a konstruktőri elsőség, ezért közösen kell együtt dolgoznunk.”

„Természetesen régóta versenyzünk már együtt, 13 éves korunk óta. Nagyszerű pillanataink voltak akkoriban, és most is. De a Forma-1-ben már csak komoly ellenfelei leszünk egymásnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!