Hamilton: Nem kell, hogy Rosberg barátja legyek

A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton elárulta, esze ágában sincs jóban lenni csapattársával, Nico Rosberggel.


A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton elárulta, esze ágában sincs jóban lenni csapattársával, Nico Rosberggel.

A két versenyző között idén is nagy feszültség dúlt a Mercedes csapatán belül, a bajnoki címet végül Hamilton nyerte meg újra, Rosberg pedig be kellett, hogy érje az ezüstéremmel.

Hamilton azt mondja, nem sok esélyt lát arra, hogy újra felhőtlen lesz a viszonya Rosberggel – legfeljebb akkor, ha már mindketten visszavonultak.

„Amikor gyerekek voltunk, barátok voltunk, ennyi. Nem arról van szó, hogy a közelmúltban még nagyon közeli barátok voltunk – mert nem voltunk” – mondta Hamilton az Autosportnak.

„A média általában próbálja felnagyítani a kapcsolatunkat, próbálja barátságként feltüntetni azt – komolyabbnak tünteti fel, mint amilyen valójában volt.”

„Nicónak megvan a baráti köre, mint ahogy nekem is. Nem vacsorázunk együtt, nem járunk közösen bulizni, nem akarunk közösen filmet nézni – nem akarunk együtt lógni.”

„Komoly vetélytársak voltunk idén is, ő meg akar verni engem, én pedig le akarom győzni őt. Biztos vagyok benne, hogy le fogunk ülni egymással, ha majd visszavonultunk, és jót nevetünk az összes ilyen sz*rságon.”

„Üldögélünk majd, a gyerekeink együtt játszanak. De most nem tartunk itt, és nem is kell, hogy így legyen.”

Hamilton mindazonáltal tudja, a csapat érdekében fontos, hogy jól együttműködjenek Rosberggel.

„A legtöbb sportág esetében komoly versengés zajlik. Nézzék csak meg Serena Williamst! Ha a címekért harcol, bárkivel is küzd, az nem lesz a legjobb barátja. A Forma-1-ben viszont az embernek van egy csapattársa, a prioritás a konstruktőri elsőség, ezért közösen kell együtt dolgoznunk.”

„Természetesen régóta versenyzünk már együtt, 13 éves korunk óta. Nagyszerű pillanataink voltak akkoriban, és most is. De a Forma-1-ben már csak komoly ellenfelei leszünk egymásnak.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!