Hamilton nem kishitűségből akarta feladni a barcelonai versenyt - F1VILÁG.HU

Hamilton nem kishitűségből akarta feladni a barcelonai versenyt

HIRDETÉS
A Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, nem kishitűségből javasolta csapatának a Spanyol Nagydíj első körében történt balesete után, hogy inkább álljanak ki. A brit pilóta végül egy remek felzárkózást követően lett 5. Barcelonában.
2022 Spanish Grand Prix, Sunday - Jiri Krenek Lewis Hamilton

Hamilton rögtön a spanyol verseny nyitókörében ütközött össze Kevin Magnussennel a 4-es kanyarban, minek következtében defektet kapott, így a bokszba kényszerült. A Mercedes versenyzője a 19. helyre csúszott vissza, majd mérnökének, Peter Bonningtonnak azt javasolta, inkább álljanak ki, és óvják a V6-os erőforrást.

Mérnöke válaszul közölte Hamiltonnal, becslésük szerint a 8., vagy annál jobb pozícióban is végezhetnek – végül pedig igaza is lett, hiszen Hamilton az 5. pozícióban ért célba. A brit a 4. helyen is zárhatott volna, ám a futam hajrájában vízszivárgás lépett fel, ami miatt jelentősen csökkenteniük kellett a tempót.

Amikor a verseny után Hamiltont a rádióüzenetéről kérdezték, illetve arról, hogy kishitű volt-e, így felelt: „Nem kishitűségről van szó, egyszerűen csak 30 másodperces hátrányban voltam” – mondta a brit, majd hozzátette, nemigen látta értelmét annak, hogy „az utolsó helyen, vagy a top 15-ön kívül használja a motorját, és aztán a szezon egy pontján büntetést kapjon” motorcsere miatt.

A Mercedes versenyzője beszélt arról is, Dzsiddában például képtelen volt visszaküzdeni magát a top 10-be, ez is azt mutatja, milyen nehéz olykor pozíciókat nyerni.

„Nem tudom, hogy a megbízhatóság probléma-e. Láthattuk, hogy ezen a versenyen is volt valami a végén. Úgy voltam vele, talán csak óvnunk kellene a motort, hogy máskor harcba szállhassunk. De örülök, hogy nem így tettünk, és ez is azt mutatja, hogy az ember soha nem áll le, nem adja fel – és én így tettem.”

Hamilton a barcelonai hétvégét egyértelmű áttörésként élte meg, és reményei szerint sikerül lezárni most egy nehéz időszakot.

„A tavalyi szezon utolsó versenye óta nehéz időszakunk volt. Aztán jöttek a nehézségek ezzel az autóval, állandó problémákkal szembesültünk, biztonsági autós periódusokkal, meg hasonlók – nem sok szerencsénk volt. De folyamatosan visszaültünk a lóra, keményen nyomtuk, és soha nem adtuk fel. Pozitívan kezdtük a versenyt, és aztán problémánk volt a rajt után, de visszavágtunk – olyan volt, mint a régi szép időkben, a régebbi versenyeimen. És ez lenyűgöző érzés.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!