Hamilton: Nem lehet megmondani, ki nyer jövő héten - F1VILÁG.HU

Hamilton: Nem lehet megmondani, ki nyer jövő héten

HIRDETÉS

Köszönhetően a kiszámíthatatlan idénykezdetnek, Lewis Hamilton szerint több csapat is esélyes lehet arra, hogy a győzelemért szálljon harcba a jövő heti Spanyol Nagydíjon.


Köszönhetően a kiszámíthatatlan idénykezdetnek, Lewis Hamilton szerint több csapat is esélyes lehet arra, hogy a győzelemért szálljon harcba a jövő heti Spanyol Nagydíjon.

A 2012-es szezon eddig eltelt négy versenyén négy különböző győztest ünnepelhettünk, akik ráadásul négy különböző csapatból kerültek ki. Hamilton éppen ezért úgy véli, egyik alakulat sem favoritként vág neki a jövő heti megmérettetésnek, noha bízik abban, a McLarennek ismét esélye lesz a legjobb helyek megszerzésére.

„A téli teszteken látott barcelonai teljesítményünk ígéretesnek tűnt, de még mindig nagyon nehéz olvasni az erőviszonyokból, szóval nem könnyű megjósolni, ki lesz majd az élen jövő hétvégén” – fogalmazott a 2008-as év legjobbja, aki tavaly másodikként ért célba Barcelonában.

„Tavaly nagyszerű versenyt futottunk, egészen a célig üldöztem Sebastiant [Vettel]. Úgy gondolom, meglehetősen versenyképes autónk van, szóval remélem, hogy újabb erős versenyt futhatunk.”

Hamilton esélyeit alapvetően befolyásolták a tavalyi versenyen, hogy csapata nem megfelelően választotta ki a váltóáttételeket, ezért aztán a brit nem tudta megelőzni a Red Bull versenyzőjét a DRS-zónában. A mclarenes biztos benne, idén is nehéz lesz előzni a katalán ringen, ráadásul a gumik is komoly fejtörést okoznak majd a mezőnynek.

„Érdekes lesz majd látni, mennyire lesz egyszerű előzni idén. Ezen a pályán mindig nagyon kemény dolog ez, de nagyon remélem, hogy a DRS és a KERS kombinációja valamelyest megkönnyíti a dolgot. Előzés szempontjából úgy gondolom, ez egyike lesz a legkeményebb pályáknak az idény során, de reménykedem abban, hogy erős teljesítményt tudunk nyújtani az időmérőn, hogy aztán a lehető legsimább versenyt futhassuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!