Friss hírek

Hamilton nem lesz ott a mai díjátadó gálán

Bár a Mercedes csapata csütörtökön bejelentette, nem fellebbez a versenybírók abu dhabi döntése ellen, így beletörődik Max Verstappen világbajnoki címébe, sem Lewis Hamilton, sem Toto Wolff csapatfőnök nem lesz ott a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) mai díjátadó gáláján.

A Mercedes a vasárnapi verseny után óvást nyújtott be az Abu Dhabi Nagydíj végeredménye ellen, ezt azonban a versenybírók elutasították. A csapat eztán jelezte fellebbezési szándékát, végül azonban csütörtökön bejelentette, beletörődik Verstappen bajnoki győzelmébe.

A holland pilóta ma, Párizsban át is veszi a bajnoknak járó trófeát, az eseményen pedig a konstruktőri bajnoki címet nyerő Mercedes, illetve az ezüstérmes Lewis Hamilton is hivatalos lenne.

Hirdetés
 

A hétszeres világbajnok viszont nem lesz ott, mint ahogy Toto Wolff csapatfőnök sem. A Mercedest James Allison technikai igazgató képviseli.

„Egyikünk sem lesz ott” – mondta Wolff csütörtökön. „Én nem leszek ott, mert lojális vagyok Lewishoz – másrészt pedig személyes integritásom miatt. De képviseli a csapatot James Allison, aki átveszi a trófeát a brackley-i és brixworth-i dolgozók nevében, akiknek meg kell ünnepelniük sorozatban nyolcadik bajnoki címünket, és akik meg is érdemlik, hogy ünnepeljük őket, mert fantasztikus eredmény ez, amire mindannyian büszkék vagyunk.”

A Forma-1-es sportszabályzat szerint egyébként Hamiltonnak bajnoki második helyezettként kötelező lenne megjelennie a mai gálán, ám nem valószínű, hogy az FIA szankcionálni fogja távolmaradását.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!