Hamilton nem Masitól tette függővé a visszatérést - F1VILÁG.HU

Hamilton nem Masitól tette függővé a visszatérést

Bár a világ heteken át sötétben tapogatózott Lewis Hamilton szándékait illetően a tavalyi szezonzáró után, a brit után csapatfőnöke, Toto Wolff is megerősítette, hogy nem volt opció számára az idő előtti visszavonulás.

Hamiltonnak még két év hátra van a Mercedesszel érvényben lévő versenyzői szerződéséből, és noha okkal lehetett azt gondolni, hogy az Abu Dhabiban a csapat szerint a szabályok megkerülésével lebonyolított 2021-es évadzáró után a britnek elege lett az F1-ből, a W13-as modell bemutatójának napján Wolff arról beszélt, hogy a feltételezésekkel szemben Hamilton nem a versenyigazgató Michael Masi sorsától tette függővé a folytatást.

„Tiszteletben kell tartanunk, hogy ilyen események után egy versenyző kiábrándulttá válik, de a csapatunk végig támogatta, így tudtam, hogy vissza fog térni” – mondta a BBC-nek azt követően, hogy maga Hamilton is rámutatott, sohasem beszélt idő előtti visszavonulásról. „Szerintem nem a versenyigazgatóról vagy bárki másról szólt ez Lewis számára, egyszerűen csak meg kellett békélnie azzal, ahogyan a verseny véget ért. Nagyon sokra tartja az igazságosságot és a sportszerűséget, itt viszont nem állt fenn ez a helyzet. Emiatt időre volt szüksége, hogy megeméssze a dolgokat, hogy mentálisan megoldást találjon önmaga számára, de most erősen, jó hangulatban tért vissza.”

 

Nemcsak Hamilton tűnt fel szokatlanul hosszú idő után ismét a Mercedes bemutatóján, hanem az autó szürke festése is: a csapat modelljei az elmúlt két évben teljes fekete fényezésben pompáztak, ám Wolff hangsúlyozza, az alapszínhez való visszatérés nem jelenti azt, hogy felhagytak volna a zászlójukra tűzött társadalmi üzenetek hirdetésével.

„A fekete festéssel egyértelművé tettük küldetésünket egy sokszínűbb, elfogadóbb csapat létrehozása felé. Ez mostanra beépült a csapat génjeibe, de az Ezüstnyilak ezüstszíne ugyanúgy része a történelmünknek. Emiatt a színünk a jövőben ezüst és fekete lesz. A csapatunk sokszínűségének növelése nem azt a célt szolgálja, hogy teljesítünk valamiféle kvótát, hanem azt, hogy faji, nemi, vallási és szexuális hovatartozástól függetlenül a legjobb embereket alkalmazzuk” – fogalmazott a csapatfőnök.

A Mercedes nemrég felfedte, az ezen cél érdekében indított Accelerate 25 elnevezésű programjának eredményeként egy év alatt az új alkalmazottainak 38%-a alulreprezentált társadalmi csoportokból érkezett, női dolgozóik aránya pedig 12-ről 14%-ra nőtt a csapatban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!